Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Küzdelmes mérkőzésen igazságos eredmény született

A négy NB II-es kerettaggal felálló Szentlőrinc otthonából hozta el az egy pontot, az utolsó percig minden labdáért megalkuvást nem tűrően küzdő, végig jó és kombinatív focit játszó PVSK csapata.

Labdarúgó mérkőzés: Szentlőrinc II. - PVSK 1-1 (0-0)
Férfi Labdarúgás, Megye I-es bajnokság, a 9. fordulóból elhalasztott mérkőzés: Szentlőrinc SE Sporttelep: nézők nélkül
Vezette: Kreskai (Hollósi, Kósa)

PVSK:  Bárány Barót – Tornyos, Vida, Kiss, Sziládi, Ndjodo, Dalipi, Kántor (Blész), Pál – Juhász, (Draskóczi), Rácz (Lőrincz) Vezetőedző: Kósa Sándor
Góllövők: Lukosic 69.p. ill. Draskóczi 78. p.

A meccs fontosabb részletei:

A 9. fordulóból elhalasztott találkozóval kapcsolatban, sokan sokféle véleményt fogalmaztak meg, de igaza azoknak lett, akik a lejátszás mellett kardoskodtak. Nézők nélkül, gyönyörű napsütésben, de csípős hidegben kezdődött a mérkőzés, és már a 30. másodpercben a kapunk előtt volt a labda, de szerencsére a lövés túljutott az alapvonalon.
Már ekkor világossá vált, mindkét csapat, megalkuvást nem tűrően, a győzelemre törekszik majd.
A Szentlőrinc némi fölényben játszott, mintegy 15 percig, majd lassan magához tért a PVSK, és jó labdakihozatalokkal, pontos passzokkal igyekezett az ellenfél kapuja felé tolni a játék menetét.
A 18. percben a kitörő hazai csatár lövését Bárány Barót kapus mentette lábbal, igazi bravúr volt.
22. perc: Egy kényszerítő után a baloldalon elfutó Kiss Krisztián került gólhelyzetbe, de ballábas lövése mintegy fél méterrel ment a szentlőrinci kapu fölé. Nagy gólszerzési lehetőség volt ez!
35. perc: Egy beadás utáni hazai fejes ment kapunk fölé, ez is helyzet volt.
A 40. percben Kiss került ígéretes helyzetbe, de ismét fölé durrantott.
Sok támadást vezettünk ekkor, sajnos nem sikerült gólt lőnünk, igaz a Szentlőrincnek sem. Amikor a játékvezető a félidő végét jelezte, látszott, hogy nem 0-0 lesz a végeredmény.

II. félidő:

Már a 48. percben Kiss Krisztián lőhetett volna gólt, de bal oldalról leadott, mintegy 14 m-es lövése ismét elkerülte a hazaiak kapuját.

Támadtunk, és a meccsnek ebben a szakaszában jobban is játszottunk, ennek bizonyítéka az a tűzijáték, amelyet a szentlőrinci kapu előtt rendeztünk, amelynek végén a gólvonalról mentettek a hazai védők.
Egy perc múlva kapunk előtt, a gólvonal közvetlen közelében gurult el a labda szerencsére nem ért hozzá hazai játékos.
Változatos, élvezetes volt a mérkőzés, és külön ki kell emelni azt, hogy mindkét csapaton érződött, hogy mindent megtesznek a győzelemért.
És jöttek a gólok: A 69. percben egy balról beadott labdát mintegy 8 méterről lőtte a kapunkba Milos Lakusic, 1-0!
A 78. percben egy szentlőrinci kapu előtti tüzijáték után, teljesen megérdemelten egyenlített a PVSK. A hazaiak nem tudtak felszabadítani, Sziládi elé került a labda, aki, mivel háttal állt a kapunak, visszagurította a játékszert, amelyet mintegy 14 m-ről Draskóczi a kapuba lőtt. 1-1!
Az utolsó percekben is maradt a küzdelem, a hajtás, de az eredmény már nem változott, pedig Ndjodo fejese még a győzelmet is jelenthette, volna, de kapu fölé ment.

A döntetlen, bár igazságosnak mondható, mégis azt kell mondanunk, hogy a PVSK a győzelmet is megérdemelte volna. Dicséretes, hogy minden erejüket mozgósítva küzdöttek az utolsó percig labdarúgóink, bizonyítva, hogy ez a csapat sokkal többre hivatott, mint amit eddig mutatott, és ez jó előjel a folytatásra. 

Kósa Sándor vezetőedző, PVSK: - Annak örülök, hogy jól küzdő és esetenként jól is játszó csapatom erőnlétileg is felnőtt a feladathoz, és nem esett össze az hazaiak vezető gólja után. Jobban játszottunk, mint a Bóly ellen, a helyzeteink is megvoltak, de azért tartom igazságosnak a döntetlent, mert az ellenfélnek is voltak nagy lehetőségei. Ez a meccs erőt ad a további munkához, mert gőzerővel edzünk tovább.

Nyilas László