Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Megvan a jövő évi Harkány futás időpontja

A PVSK egyik legfontosabb rendezvénye a jövő évben is a Pécs-Harkány Országúti Futóverseny lesz, melynek pontos időpontját a napokban rögzítették a rendezők.

Az már biztos, az ország egyik legrégebbi, és az év legkorábbi hosszú távú futóversenyének népes mezőnye 2021. március 7-én vasárnap 11:00 órakor rajtol el. A szervezők a vírushelyzet kapcsán többféle forgatókönyvvel készülnek, a cél az, hogy a Pécs-Harkány futást 2021-ben is megrendezzék.

A 37. Pécs Harkány Futóversenyig még van néhány hónap, de az időpontról, és a nevezési feltételekről, az esetleges változásokról a főszervezőt, Freier Balázst, a PVSK Atlétikai szakosztályának szakmai vezetőjét kérdeztem. – Egyrészt egyeztettem a Budapesti Sportirodával, ők a Balaton Maraton rendezői, másrészt a többi országos verseny szervezőjével is beszéltem. Ezen a napon nem lesz máshol nagy futóverseny, ez már eleve több résztvevőt jelenthet, és március elején talán már az időjárás is kedvező lesz. Ezeket a szempontokat mérlegelve, valamint figyelembe véve a tradíciókat választottuk a március 7-ét. Bízunk benne, hogy az időjárás is kedvező lesz, és az idehez hasonló sikeres versenyünk lesz 2021-ben is.

A 2021-es Pécs-Harkány Futóversennyel kapcsolatban az már biztos, hogy a helyszíni nevezés és a rajt a Verseny utcában, a cél pedig a tavalyihoz hasonlóan a Harkányi Gyógykórház melletti Zsigmondy sétányon lesz. Természetesen a verseny utáni fürdőzés megmarad.

Nevezni 2021 január közepétől lehet majd, minden lényeges tudnivalót időben közzé teszünk információs oldalainkon - mondta el Freier Balázs.

A versennyel kapcsolatban érdeklődni a freier.balazs@pvsk.hu e-mail címen, illetve a 06-20-3731999-es telefonszámon, és a facebookon, a Pécs-Harkány csoportban lehet.

Nyilas László