Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Porondon az öregfiúk

Amint arról már írtunk, idén is voksolhatunk az általunk vélt legjobbakra a Baranya Megye Év Legjobbjai 2020 szavazáson, melyet a megyei kosárszövetség indított. 14 kategóriából 13-ban jelöltek PVSK-s sportolót, amely külön öröm egyesületünk számára. A felnőtt amatőr férfi játékosok jelöltjei közé bekerült Móricz Tamás és Takaró Tamás, a PVSK öregfiúk kosárcsapatának két oszlopos tagja is, velük készítettünk rövid interjút.

Mindkét „öregfiúról” elmondhatjuk, pályafutásuk meghatározó részét a PVSK-ban töltötték, Móricz Tamás a Vasútban kezdett kosarazni, majd kisebb megszakítás után visszatért nevelőegyesületéhez, és 2004 óta erősíti az öregfiúk csapatát. Takaró Tamás szintén végigjárta a ranglétrát, egészen az utánpótlástól a felnőttig szerepelt minden korosztályban, majd kisebb kitérő után ő is hazaigazolt, és immáron több mint egy évtizede a csapat tagja.

- A szavazást nagyon jó dolognak tartom, hiszen ezzel népszerűsítik a sportágat a megyében, s így egyre több csapat szerepel a megyebajnokságokban és az utánpótlásban egyaránt. Nekünk, öregeknek nagy elismerés a nevezés, jó dolog, hogy ezen a szinten is foglalkoznak vele – véli Móricz Tamás a jelöléséről, és a szavazásról.

Játékosunk azt is elárulta, plusz edzéseket is végez a kosárlabda mellett, hiszen véleménye szerint muszáj jó kondiban lenni a pályán, mert bár nem érzi magát öregnek, de a megyebajnokságban sok a fiatal, akikkel tartani kell a tempót.

- Hobbiszinten járok futni, hogy kondiban tartsam magam a fiatalokkal szemben, mert sokszor nincs könnyű dolgunk. Régen horgászni is jártam, de ma már a szabadidőmet a kislányommal töltöm – árulta el.

Takaró Tamás szerint a szavazás nagyon pozitív, örül, hogy nem csak az élsportolók, hanem az amatőrök szintjén is vannak hasonlók.

- Örülök, hogy ránk is gondolnak a szövetségnél, de tudni kell, hogy nem teljes mértékben szakmai a megmérettetés, hanem inkább a szimpátia dönt a győztesekről. Engem már többször is neveztek, de még sosem nyertem meg – fűzte hozzá nevetve.

Játékosunk nagyon aktív a kosár mellett is, mindenféle sport érdekli, főként a vízisportok nagy szerelmese. Nyaranta sokat van a tengeren, olyankor általában úszik, evez, SUP-ol, vitorlázik, de legyen az bármi, ami vízi és tengeri.

Ide kattintva tudnak voksolni a jelöltekre, akiknek a listáját itt találják meg. A szavazás 2020. december 27-ig tart.

Főképünkön a 2018-19-es szezont a 3. helyen záró PVSK III. Öregfiúk csapata Takaró Tamással (balról az első) és Móricz Tamással (balról a harmadik) a soraiban.

A PVSK jelöltjei:

Felnőtt profi férfi játékos: Veljko Budimir, Veljko Dragasevic, Andrija Ciric, Ruják András

Felnőtt amatőr férfi játékos: Takaró Tamás, Móricz Tamás

Felnőtt amatőr női játékos: Simon Krisztina, Gyuró Dalma

U14 leány játékos: Hőgye Petra, Csirke Petra

U16 leány játékos: Temes Boróka, Bukovszky Kitti

U18 leány játékos: Borbás Panni, Horváth Boglárka

U14 fiú játékos: Márkus Péter, Mogyorósi Balázs

U16 fiú játékos: Hőgye Patrik, Gróf Máté

U18 fiú játékos: Hőgye Péter, Marjanovic Jakov Jozo

U20 fiú játékos: Carev Aleksej, Erdei Ádám (PVSK-Veolia)

Év amatőr edzője: Máté János (PVSK III.)

Év női utánpótlás edzője: Bekk Zsanett, Tiszay-Rákosi Katalin

Év férfi utánpótlás edzője: Stranszky Bettina, Riskó Dávid

Hajrá, PVSK!