Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Sallai Zsombor világbajnokságról és olimpiáról álmodik

Sportlövő szakosztályunk tehetsége, Sallai Zsombor, még csak tizenhat éves, de már most nagyon szép eredményeket ér el sportágában, s mindemellett nagyon motivált is, fiatal kora ellenére már olimpiáról és világbajnokságról álmodik.

Zsombor jelenleg Cserkúton él édesanyjával, onnan jár be minden nap iskolába és az edzésekre. Sportlövőnk a Zipernowsky Károly Műszaki Technikum tanulója, ahol elektronikai technikusnak tanul, azonban nem csak az elektronikus berendezések és műszerek tervezésének gyakorlata tölti ki mindennapjait.

- 2016-ban csatlakoztam a sportlövő szakosztályhoz, de nem mondanám, hogy szerelem volt első látásra – kezdi Zsombor. – Az elején még nem annyira gondoltam komolyan ezt az egészet, viszont egy évre rá elmentünk egy versenyre, ahol valamiért azt éreztem, hogy nekem ezzel komolyabban kéne foglalkoznom.

A fiatal sportoló rengeteget edz, jelenleg hetente négy lőtéri edzése van, s emellé három fizikai edzés is társul, ami Zsombor esetében általában futásból vagy falmászásból áll. A sok tréningnek meg is lett az eredménye, hiszen még csak tizenhat éves, de már egy diákolimpia első helyet és egy Budapest Bajnokság első helyet is magáénak tudhat. A hétvégén éppen a Budapest „Szuperkupa” 2020 elnevezésű versenyen szerepelt, ahol mindössze 0,9 hiányzott a döntőbe kerüléséhez.

Arra is megkaptuk a választ, kinek ajánlaná a sportlövészetet.

- Mivel ez a sportág főleg a szellemi aktivitásról szól, ami mellett persze a fizikum is nagyon fontos, olyan személyeknek tudnám ajánlani, akiknek a koncentráció az erősségük, hiszen ha egy versenyen nem vagy ott fejben, akkor nem fog működni a dolog.

Ahogyan említettük, Zsombor rendkívül motivált, a jövőre nézve számos terve van a sportot illetően.

- Nagyon komolyan veszem azt, amit csinálok. A céljaim között szerepel, hogy bekerüljek a Héraklész válogatottba, illetve nagy álmom teljesülne, ha egyszer világbajnokságon és olimpián is szerepelhetnék.