Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Kilenc PVSK versenyző állt dobogóra a Csermely Vilmos Tájfutó Emlékversenyen

A Mecsekben, a Fehérkúti turistaház körzetében rendeztek Középtávú Regionális rangsoroló tájékozódási futóversenyt, amelyen a PVSK versenyzői is részt vettek.

Ezek a regionális versenyek elsősorban a felkészülési és szabadidős rendezvény kategóriába tartoznak. Itt ugyanis 2-3 egyesület és néhány más megyékből meghívott versenyző vesz részt, mint például Baranya Megyei Tájékozódási Futó Szövetség és a Pécsi Orvos - Egészségügyi Sportkör által rendezett hétvégi versenyen.

Az érdekesség az, hogy a különböző távokat, különböző színekkel jelölték, mindenki választhatott, hogy hol indul.  Ily módon együtt futhatott fiatal az idősebbel, a serdülő a szenior versenyzővel, unoka a nagypapával.  A jelentősége az, hogy ha valaki nagyobb távot képes teljesíteni, mint ami a kategóriájára kiírt táv lenne, választhat felkészültsége szerint hosszabb távot is, a kék, piros, sárga, világoszöld, zöld és fehér színkódok közül. A résztvevők között kaposváriak és szekszárdiak is voltak.

Vonyó Péter a PVSK tájfutóinak szakmai vezetője így értékelt. – Legtöbbször ezek a versenyek inkább szabadidős programok, de ez a mostani fontos volt, hiszen a héten PVSK Kupa van, és lesz még egy országos megmérettetés is. Ezért mindenki nagyon komolyan készült, és úgy gondolom a rendezvény elérte a célját.

A PVSK négy első (Schauermann Barnabás, Jagasics Dániel, Jaczik Zsombor, István Ágoston), három második (Rácz Mátyás, Vonyó Péter, Budavári Andor) és két harmadik (Erki Ármin, Jánosi Viktor) helyet szereztek. Legközelebbi rendezvény november 14-én a PVSK Kupa évadzáró verseny lesz, ha megrendezik.

A részletes eredménylista az MTFSZ oldalán megtalálható.

Nyilas László