Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Herke Imre: A foci a mindenem, életem része

A közelmúltban két új labdarúgó edző érkezett a PVSK-hoz. Egyikük, az „A” licenc-szel  rendelkező, valamikori PMFC-és Utánpótlás szakág vezető, Herke Imre, aki a 17 éves korosztály szakmai munkájának irányítója lett. A vele készített beszélgetésből a labdarúgásról alkotott véleménye  is kiderül.

-Milyen módon kerültél a PVSK-hoz?
- Ismersz engem, a foci a mindenem, életem része. Három és fél éve jöttem el a PMFC-től, azóta Szentlőrincen dolgoztam utánpótlás edzőként. Nagyon jól éreztem ott magam, talán a kijárás volt egy kicsit probléma, de barátsággal jöttem el. Megmondom őszintén vonzott a magasabb osztály. A mostani csapatommal sok jó együttessel találkozhatunk majd, úgymint a Pakssal, a Bajával, Kaposvárral, és más jó színvonalú együttesekkel. Másrészt, a PVSK patinás egyesület sok tehetséges gyerekkel, kiváló edzőkkel. Szívesen jöttem, és jól érzem magam, ilyen rövid eltöltött idő után is.

-Milyen korosztályt irányítasz, és mi a célkitűzés?
- A 17 évesek tartoznak hozzám, az NB II. Nyugati csoportban szerepelünk, és a bajnokságban a középmezőnyében szeretnénk végezni, a 6-8 hely a reális, de inkább azt mondanám, hogy olyan játékosokat nevelni, akik rövid időn belül beilleszthető akár a felnőtt csapatba is. Persze a képzés is nagyon fontos, mert itt kellene előre lépni. Ezt pedig már nagyon kis korban el kell kezdeni. Mindenesetre az új műfüves pálya nagy előrelépést jelenthet majd a szakmai munkában is.

-Nem akarlak megbántani, de meg kell kérdeznem, számodra nem visszalépés ez a munka?
-Köszönöm, hogy ezt megkérdezted! Egyáltalán nem, ezt most tényleg őszintén mondom. Mindjárt meg fogod érteni, hogy miért! Nagyon fontos a magyar foci szempontjából is, hogy képzett edzők legyenek a fiataloknál. Én „A” licen-szel rendelkezem, úgy érzem  ez  megfelelő ehhez a munkához. Amikor a PMFC-től eljöttem, rájöttem, hogy így ötven felett kell valami más elfoglaltság is, hiszen csak a labdarúgásból megélni az nagyon nehéz manapság. Átszerveztem az életemet, most egy 16 fős céget irányítok, tehát számomra nem elsődleges megélhetés az edzőség. 

-Elképzelhető, hogy a PVSK utánpótlás szakmai munkáját Te irányítod majd?
-Nem titkolom, volt róla szó, hogy az egész PVSK utánpótlást én irányítom majd, sokat beszélgettem erről Erdős Tiborral, a labdarúgó szakosztály vezetőjével, és Czerpán István Elnök úrral is, de egy ilyen munka nagy felelősséggel, és rengeteg elfoglaltsággal jár. Nem beszélve arról, hogy egy korosztály irányítása is nagy kihívás, hisz ott is magasak a követelmények. Nagyon szeretnék akár a fiatal edzőknek is segíteni, ha igénylik. Persze nem tudom, hogy mit hoz a jövő, de most helyen vagyok, szeretnék sokat hozzátenni a PVSK-ban folyó színvonalas munkához.

Nyilas László