Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Szabó Tünde ötödik lett az Országos Mezei Futó Bajnokságon

Magyarország 112. Mezei futó bajnokságát rendezték Kecskeméten, a már hagyományossá vált helyszínen, a Benkő Zoltán Szabadidő Központban. A PVSK atlétái ezúttal bajnoki címet nem, de jó helyezéseket szereztek a színvonalas versenyen.

A mezei futás, mint atlétikai műfaj, különlegessége nem pusztán a terep- és időjárási viszonyoktól, hanem a mezőnyt alkotó sportolók sokszínűségéből adódik, valamint abból is, hogy a különböző helyszíneken, és mindig más terepen zajlik a verseny.

Freier Balázst atlétáink szakmai vezetőjét a részletekről kérdeztem. - Szabó Tünde 5. helye reális, neki túlságosan rövid ez a táv, ő inkább a maraton versenyeken sikeres. Lomb Ádám a fiú junior 18-19 évesek mezőnyében elért 4. helye nagyon jónak mondható, nagy előrelépés, mert tavaly még a 10 közé sem került. Fritz Laci futásán meglátszott a hosszú kihagyás, a tíz napos karantén, amelynek közvetlenül a verseny előtti napon, pénteken lett vége, ez nagyon visszavetette. Maga az is dicséretes, hogy elindult ezen a versenyen. A kisebb kategóriák résztvevőinek elsősorban a tapasztalatszerzés volt a célja. fejezte be Freier Balázs.

Nyilas László