Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Otthon, rémes otthon

A korán vezetést szerző, és a második félidőben több nagy gólhelyzetet is kihagyó Komló, gólratörő és taktikus játékának köszönhetően megérdemelten vitte el a három pontot a Verseny utcából.

Labdarúgó mérkőzés: PVSK – Sport36 Komlói Bányász 1-3 (1-2)
Férfi Labdarúgás, Megye I-es bajnokság 10. forduló, Verseny utcai labdarúgó pálya: 100 néző
PVSK: Győri – Dienes (Draskóczi), Vida, Kiss, Turi – Sziládi, Ndjodo (Lőrincz), Kántor (Policsek), Pál – Juhász, Rácz  Vezetőedző: Kósa Sándor

Vezette: Balikó (Béres, Zsiborás)
Góllövők: Kiss, illetve Alabert, Bodor, Doboviczki

Már a második percben vezetést szerezhettünk volna, de Rácz kihagyta a gólhelyzetét, a másik oldalon viszont rövid időn belül kettőt is belőttek, és a korai vendégvezetés lényegében eldöntötte a mérkőzést.

A gólok története:

2. perc: Alabert Krisztiánhoz került a labda a hazai tizenhatos előtt. Ő két lépés után, fordulásból a PVSK kapujának jobb oldalába lőtte a Komló vezető gólját. 0-1!

8. perc: Néhány perc sem telt el, és ismét zörgött a hazaik hálója. Egy védelmi hiba után a komlói Bodorhoz került a játékszer, aki teljesen egyedül törhetett a kapura, és a kiinduló Győri felett ügyesen átemelte a labdát. 0-2!

17. perc: Ndjodo beadása után felpattanó labdát Kiss Krisztián fejelte a komlói kapuba 1-2! A gólt követően után Ndjodo lőtt felső lécre egy 18 m-es szabadrúgást.

II. félidő:

69. perc: Számtalan ordító vendéggólhelyzet kimaradása után, a Komló megadta a kegyelemdöfést. A hazai 16-os belül felpattanó labdát Doboviczki fejelte a kapuba. 1-3!

Néhány kétségbeesett hazai lövési kísérlettel, és erőtlen, a kapura egyáltalán nem veszélyes támadásokkal telt el a hátralévő idő. No, meg, ahogy ilyenkor lenni szokott, a paprikás hangulatban kiosztott sárga lapok, (még a hazaiak vezetőedzőjének, Kósa Sándornak is jutott egy) és egy Juhásznak felmutatott piros kártya tarkította az amúgy egyáltalán nem unalmas találkozót. A hazai pálya ezúttal inkább teher volt a PVSK számára, mintsem előny.

Kósa Sándor vezetőedző, PVSK: - Döntő momentuma volt a meccsnek, hogy nagyon korán, már a 8. percben 2-0-ra vezetett a Komló. Ez sokkolt minket, de az is igaz, hogy a kevés adódó helyzetünk közül, csak egyet tudtunk értékesíteni. Az is döntő volt, hogy a 6. percben Dienes sérülése miatt cserélni kellett. Gyakorlatilag semmit nem valósítottunk meg abból, amit elterveztünk.

Nyilas László