Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Samu Ferenc Péter Ifjúsági Országos bajnokságot nyert

Az Ifjúsági Ökölvívó Országos bajnokságon a 2002-2003-ban született ökölvívók vehettek részt, a PVSK korcsoportjának későbbi győztes versenyzője, Samu Ferenc Péter is ott volt a mezőnyben.

Ez a verseny azért is volt fontos, mert a nyertesek, a novemberi montenegrói Európa-bajnokságra készülhetnek. A két /iunior és ifi/ korosztály közös országos bajnokságán összesen 212 ökölvívó vett részt, Debrecenben. A juniorok küzdelmeiben 128-an, az ifjúságiak között 84-en szerepeltek. A lányokat 62-en képviselték a két korosztály versenyen.

Alvics Gyulát a PVSK ökölvívóinak szakmai vezetőjét a döntő befejezése után hívtam fel, és arról is kérdeztem, miként értékeli Feri sikerét. – Nagyon örülünk a sikernek, hiszen Ferike most váltott korcsoportot, juniorból az ifibe. Az ellenfele a 60 kg-os súlycsoport döntőjében az a Római Ruben volt, aki a Madárfészek sportolója, és az Utánpótlás Olimpián már győzött 2018-ban. Most ő mérkőzhetett a döntőben versenyzőnkkel, a kétszeres junior Eb-bronzérmes Samu Ferenccel.

Egy pillanatig sem forgott veszélyben a végső siker, a sorozat egész ideje alatt magabiztos volt. Győzelme azért is fontos, mert a montenegrói Budvában lesz az Európa bajnokság november 11-23-ig, és ezzel a bajnoki címmel részvételi szinte biztosra vehető. Megjegyezném, hogy véleményem szerint most minden tekintetben Feri a legjobb ebben a kategóriában, és nagyon nagy tehetség.- fejezte be a mester.

Samu Ferencet is megkérdeztem, hogyan értékelő ő a saját szereplését a négy napos versenyen. - Úgy gondolom, magabiztos voltam, egy nagy különbségű győzelem, és egy döntő fölényes meccs is volt a három összecsapás között, amíg eljutottam a döntőig. Az ellenfelemet ismertem, már mérkőztem is ellene. Igyekeztem távol tartani, ennek eredményeként alig tudott megütni. Úgy gondolom, nagyon ott voltam fejben is, és ez legalább olyan fontos, mint a fizikum. Edzőmmel, Alvics Gyulával készülünk az Európa bajnokságra. Nagyon sok munka vár ránk, remélem meg is tartják a versenyt. mondta el az újdonsült bajnok.

Nyilas László