Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A déli régió válogatottjában lépett pályára Bódis Lili

A napokban tartották meg Budapesten az UEFA által támogatott programsorozat egyik rendezvényét, melyen három magyarországi régió lány U14-es válogatottja vett részt. Játékosunk, Bódis Lili a dél-magyarországi régió válogatottjában remekelt.

A program célja, hogy a régiós válogatottakból kialakítsanak egy olyan országos válogatottat, amely később nemzetközi tornákon összecsaphat más országok nemzeti csapataival. A másik nem titkolt cél, hogy a kiemelkedő képességű gyerekek minél hamarabb a szövetségi edzők szeme elé kerüljenek, s ők figyelemmel kísérhessék fejlődésüket.

Magyarországon négy régiót alakítottak ki (dél-magyarországi, közép-magyarországi, észak-dunántúli és észak-keleti), melyek mindegyikébe 16+2 játékost választottak ki, akik saját régiójukat képviselhették. A lányok kiválasztása hónapokba telt, az egyesületek által javasolt játékosokat közös edzésekre hívták február óta, mindig szűkítve a keretet.

A csapatok szerdán rövidített játékidővel mérkőztek meg egymással nagypályán. Három csapat vett részt a tornán, mert az észak-dunántúli régió alakulata betegségek, illetve a karantén miatt nem tudott eljönni. A két meccsen egy győzelemmel és egy döntetlennel, a gólkülönbségnek köszönhetően a déli régió együttese szerepelt a legjobban – nyilatkozta Vér Margit, U16-os lánycsapatunk vezetőedzője.

Az országos kiválasztásra ezúttal nem került sor, de a Magyar Labdarúgó Szövetség női szakágából a különböző korosztályok vezetői továbbra is figyelemmel kísérik a lányok teljesítményét, ami alapján Bódis Lilire a továbbiakban is számítanak bal oldali támadó poszton.

A mi régiónk vezetői Hódi Zsuzsanna és Boér Renáta, szerintük Lili szenzációsan játszott a tornán. A négy félidőből hármat végig pályán volt, s bár gólt nem szerzett, két találat kialakításában jelentős szerepet játszott, ami nagy büszkeséggel tölt el – mondta Lili edzője.

A PVSK tehetsége is tudja, hogy előrelépést jelenthet neki itt szerepelni, szeret is abban a közegben lenni, amibe a régiós válogatottság által bekerült.

- Nagyon jól éreztem magam, jó volt a hangulat, szuper a társaság. Nagyon örülök, hogy egy ilyen jó csapat tagja lehetek. Remélem, hogy a jövőben is kapok meghívást a déli régiós válogatottba. Örülök, hogy címeres mezben játszhattam, egy része az álmomnak valóra vált - fűzte hozzá Lili.

A tornán nagy hangsúlyt fektettek az egészség megőrzésére, ugyanis nézők nem mehettek be megtekinteni a találkozókat, s a csapatok mind külön öltözőben öltöztek, hogy az érintkezést is minimalizálják, amennyire csak lehet.