Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Kétnapos országos tájfutó bajnokságot rendeztünk

A hétvégén a PVSK rendezésében, a Jakab-hegy térségében országos tájékozódási futóverseny volt, amely fontos szakmai megmérettetést jelentett, de az eseményen egy újítás is vizsgázott.

Vonyó Péternek, a verseny egyik rendezőjének, a PVSK tájfutás szakmai vezetőjének azt a kérdést tettem fel, hogy szerepeltek a tájfutóink, és hogy vizsgázott az új térképkészítési módszer?

- Kezdjük az első napi eseményekkel. Szombaton az Országos Nappali Normál Távú Egyéni bajnokság volt, úgy gondolom, minden versenyt nagyon komolyan veszünk, ezt is, ennek eredménye, hogy egy országos bajnokunk lett, Viniczainé Kovács Ildikó személyében, de Pataki Virág második, és Szuromi Áron harmadik helye is dicséretes.Továbbá kiváló erménynek tartom Felnőtt Női U21-es csapat (Péley Dorottya, Kovács Filoména, Viniczai Csenge) harmadik helyét is. Maga a rendezés, úgy vélem akár világszínvonalúnak is nevezhető, köszönet érte a résztvevőknek, a rendezőknek és a szervezőknek is, hiszen emberfeletti munkát végeztek. Egy újdonság is volt, a magyar bajnokságon most először használtunk olyan térképet, amely lézerszkennelt alaptérkép felhasználásával készült, ami azt jelenti, hogy domborzata tökéletesen pontos, és ez az eddigieknél is jobban segítette a versenyzőket a tájékozódásban.Természetesen az elért eredmények fontosak voltak, több jó helyezést is szereztünk, a részletek megtalálhatóak az MTFSZ honlapján.

Vasárnap pedig az Országos Pontgyűjtő Csapatbajnokság volt ugyanezen a helyszínen. Itt most kevesebb résztvevővel indultunk, mivel sokan az előző napon rendezőként tevékenykedtek. Jó hangulatú, jó színvonalú verseny volt. Kiemelném az U16-os fiúkat (Vadász Péter Zalán, Rácz Mátyás, Simon Ádám Imre), akik második helyen végeztek.

Mivel ez a térség 2003-ban volt utoljára versenyhelyszín, ezért számunkra szintén ismeretlen volt, és nem igazán érvényesült a hazai pálya előnye. Úgy gondolom a nehéz helyzet ellenére minden jól sikerült, és mind szakmailag, mind pedig logisztikailag jól oldottuk meg a feladatot Itt szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, támogatóinknak is, akik részt vettek ebben a munkában - fejezte be Vonyó Péter.

Nyilas László, Fotó: Máthé István