Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Folyamatos használatban a felújított tornatermek

Jó szolgálatot tesznek a PVSK által felújított tornatermek – kosárlabda akadémiánk több korosztályos csapata is rendszeresen használja a TAO-támogatásból az elmúlt években modernizált iskolai tornacsarnokokat.

Öt év alatt hat iskolai tornacsarnokot újított fel a PVSK: a TAO-támogatás adta lehetőségeket kihasználva olyan tornatermeket modernizálhattunk, ahol korábban és azóta is rendszeresen készülnek sportolóink, többségében a kosárlabda utánpótlás csapataink. Az egyesületünk által a városban úttörőként koordinált rekonstrukciók sora a Széchenyi István Gimnázium tornacsarnokával kezdődött 2014-ben. Ezt az Árpád Fejedelem Gimnázium, a Zipernowsky Károly Szakközépiskola és az Angster József Szakképző Iskola tornaterme követte, míg legutóbb a Köztársaság Téri Általános Iskola és a PTE Deák Ferenc Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tornacsarnokának felújítása fejeződött be.

- Bár a tavaly átadott munkacsarnok sokat javított korosztályos csapataink felkészülési körülményein, a több mint 20 együttesünk heti négy-öt, vagy akár még több edzését csak külső helyszínek bevonásával tudjuk biztosítani. Törekszünk arra, hogy a lehető legjobb körülményeket biztosítsuk a csapatainknak, ezért jó szolgálatot tesznek a felújított termek. A külső helyszíneken vezényelt edzéseknek több mint a felét az általunk modernizált csarnokokban tartjuk.  A hat felújított teremből négyet folyamatosan használunk, változó intenzitással. A Széchenyi-csarnokban jelenleg a junior és az U20-as fiú csapatunk készül, ott egy napon edzünk, a Deákban és az Angsterben viszont minden nap megfordulnak PVSK-mezes csapatok, a Zipernowsky-ban pedig ötből négy munkanapon vagyunk jelen. A felújított termek közül kettőt jelenleg nem használunk: az Árpád fejedelem Gimnáziumot éppen felújítják, így az iskola területe építési terület, ahová nem mehetünk be. A Köztársaság téri Általános Iskola tornatermét pedig ahogy eddig, úgy ezután sem mi használjuk, ott más szakosztályok edzenek a téli időszakban – mondta el Mintál Csaba, a PVSK Kosárlabda Utánpótlás Szakosztályának vezetője.

- A mi csapatunknak heti öt alkalommal van edzése, ezeket három helyszínen tudjuk lebonyolítani: kedden a PVSK-csarnokban, szerdán a Fitnexx-ben, a többi napokon pedig az Angsterben, illetve a Deákban gyakorlunk. A legjobb helyszín, természetesen, a saját csarnokunk, ez minden szempontból ideális: mind méretét, mind elhelyezkedését, mind felszereltségét tekintve kiemelkedő. Ugyanakkor a másik két, külső helyszín is jól használható, hiszen a kenguru-korosztály számára ezeken a helyeken is minden adott a minőségi munkához. Nagy előnye mind az Angsternek, mind a Deáknak, hogy a belvárosban találhatók, ami azért fontos, mert ezekre a helyszínekre könnyen eljutnak a gyerekeket szállító szülők, ami látszik a magas edzéslátogatottságon is. A felújításnak köszönhetően biztonságosabbak és jobbak lettek a tornatermek: a Deákban már nem csúszik a parketta, mindkét teremben borítást kapott az alapvonalhoz közeli falfelület, és a pályafestések is frissek, jól láthatók, ami a mi korosztályunk számára különösen fontos. Mindkét külső helyszínen vannak állítható magasságú palánkok, és a termek mérete is megfelelő ahhoz, hogy akár teljes létszámú labdás edzés tarthassunk bennük – fogalmazta meg Tiszay-Rákosi Katalin, a kenguru leány csapat vezetőedzője.

Képeink az Angster-terem felújításáról készültek.