Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Magabiztos győzelem a Siklós ellen

Elsősorban a második játékrészben mutatott gólratörő játékának köszönhetően teljesen megérdemelten nyert a PVSK csapata, az enerváltan játszó, kapura teljesen veszélytelen, és egykor szebb napokat megélt Siklós ellen.

Labdarúgó mérkőzés: PVSK - Thermál Spa Siklós FC 3-0 (0-0)
Férfi Labdarúgás, Megye I-es bajnokság 6. forduló, Verseny utcai labdarúgó pálya: 100 néző

PVSK: Győri – Dienes (Tornyos), Vida, Kiss, Ndjodo – Kaufmann (Kovácsfi), Dalipi (Pál), Tiffán, Kántor (Policsek) – Draskóczi, Rácz (Bárány Barót) Vezetőedző: Kósa Sándor
Vezette: Horváth (László, Kövesdi)
Góllövők: Draskóczi 2, Dalipi

A meccs fontosabb részletei:

I.félidő:

Csípős, de csapadékmentes időben kezdődött a mérkőzés, melynek első tíz percében a PVSK támadott többet, de a mezőnyfölényt nem sikerült gólra váltani.  Ebben az időszakban két erőtlen fejes (Rácz és Kaufmann), valamint egy 10 méterről leadott gyenge Ndjodo-lövést jegyezhetett fel a meccs krónikása.
A 29. percben kisebbfajta tűzijáték alakult ki a siklósi kapu előtt, ahogy mondani szokták egy helyzetből négy gólt is lőhettünk volna, de egy láb közbelépett, vagy egy bevetődő hazai játékoson akadt el a labda. Kétszer is a gólvonal előtt mentettek a vendégek.
A 32. percben Draskóczi került tiszta helyzetbe, de 10 méterről nem sikerült betalálnia.

Paprikásabb lett a hangulat, amelyet a mindkét oldalra kiosztott sárga lapok is jeleztek. Még egy gyenge Ndjodo szabadrúgás, és néhány erőtlen próbálkozás után gól nélkül zárult a félidő.

II. félidő:

Már a 48. percben ajtó-ablak helyzetben hibázott Draskóczi, de hat perccel később már ugyanő betalált. Rácz átadását kapta tisztán, majd néhány lépés után 12 m-ről a kapuba bombázta. 1-0!
A 66. percben ugyanő 5 méterről a kapufát találta el.
A 71. percben a jó formában játszó Draskóczi egy csel után 20 méterről bombázott a vendégkapuba. 2-0!
A végeredmény Dalipi Armand állította be, a 75. percben. A felezővonal előtt elcsípett egy rossz hazai átadást, majd néhány lépés után, mintegy 18 méterről a siklósi kapu jobb oldalába lőtte a labdát. 3-0! Szemfüles találat volt!

Ilyen arányban is megérdemelten nyert a PVSK, mert a második félidőben jobban játszott ellenfelénél. A Siklós lényegében egy épkézláb támadást sem vezetett a találkozó alatt, de ez egyben a hazai védekezést is dicséri. A sérülések miatti átszervezés jót tett a csapatnak, Ndjodo védelembe állítása kifejezetten jó húzásnak bizonyult, bár lemondott a góllövésről, de a védekezési feladatát szinte hibátlanul látta el.  

Érdekesség, hogy a mérkőzésen mezőnyjátékosként, a PVSK csapatában pályára lépett Bárány Barót Bálint, aki ezen a meccsen tartalékkapus volt, és csak a siklósi hálóőr bravúrján múlott, hogy nem szerezte meg a negyedik hazai gólt.

Kósa Sándor vezetőedző, PVSK: - Sajnos, az első félidőben nem sikerült betalálni a Siklós kapujába, szerencsénk sem volt, háromszor is a gólvonalon mentett az ellenfél. A sérülések miatt átszervezett csapatom, a második félidőben jobban játszott, és a helyzeteket is jól kihasználta.Természetesen vannak még hibák, de a fiatal játékosaim most is jól küzdöttek, és úgy gondolom megérdemelten nyertünk.

Nyilas László - Fotók: Rónási MártonKapcsolódó képgaléria