Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Fontos selejtező előtt a kadett leány kosarasok

A leánycsapatok között utolsóként kezd bele a kosárbajnoki menetelésbe a kadett korosztály: a hétvégén rendezik meg a kiemelt bajnokság első selejtezőit. A PVSK hazai pályán, zárt kapuk mögött vívhatja ki a legjobbak közé kerülést.

Megilletődötten kezdték az egy fejjel magasabb lányokból álló Kaposvár elleni felkészülési találkozót akadémiánk kadett leány csapatának tagjai, de a kezdeti félsz után felvették a harcot a fizikális fölényben lévő ellenféllel, és szoros mérkőzésen hasznos tapasztalatokat szereztek (videónk a találkozón készült).

- Nagyon alacsony szerkezetű a csapatunk, ezért minden meccsen ugyanazzal a kihívással fogunk szembesülni: meg kell találnunk a módját annak, hogy a fizikális fölényben lévő ellenfeleket hogyan tudjuk legyőzni. Ennek a gyakorlására kiválóan alkalmas volt a szerdai összecsapás, amelyen ráadásul sokan betegség, vagy sérülés miatt nem tudtak részt venni, de így is nagyot harcoltak a lányok. Azóta eltelt két nap, és nagyon örülök neki, hogy betegeink felgyógyultak, így teljes kerettel vághatunk neki a hétvégi, kétnapos tornának. Üröm az örömben, hogy a visszatérők kevés edzésen tudtak csak részt venni az elmúlt hetekben, meglátjuk, ez mire lesz elég. A tornán csak az első helyezett csapat jut be már most a kiemelt bajnokságba, ezt célozzuk meg, és érzésem szerint a Kecskeméttel vívjuk majd a legnagyobb csatát. Persze, sem a Baját, sem a soproni akadémia B csapatát nem becsüljük le, annál is inkább, mivel a jelenlegi helyzetben egy-egy betegség alapjaiban forgathatja fel az erőviszonyokat. Ha most nem sikerült az első helyen végeznünk, akkor a második selejtezőtornán még bejuthatunk a legjobbak közé, de én azzal lennék igazán elégedett, ha már most biztosítanánk a helyünket a kiemelt bajnokságban – foglalta össze Bekk Zsanett, a csapat vezetőedzője.

A mérkőzéseket a PVSK-csarnokban rendezzük, de a járványügyi előírások miatt nézők nem mehetnek be a terembe. A hazai csapat összecsapásait a terveink szerint videóra vesszük, és a mérkőzéseket követően megosztjuk majd egyesületünk közösségi médiaoldalain.

---

Nemzeti Kiemelt Leány Kadett Bajnokság, I. Selejtezőtorna programja:

2020.09.26. szombat

11.00 PVSK NKA – BAJAI NKK

12.45 KECSKEMÉTI KA – DARAZSAK SPORTAKADÉMIA/B

17.00 DARAZSAK SPORTAKADÉMIA/B – PVSK NKA

18.45 KECSKEMÉTI KA/B – BAJAI NKK

2020.09.27. vasárnap

9.30 BAJAI NKK – DARAZSAK SPORTAKADÁMIA/B

11.15 PVSK NKA – KECSKEMÉTI KA/A