Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Aranyérem a Zalaegerszegi tájfutó Ob-n

A Zalaegerszegi Tájfutó Club volt a házigazdája az idei második bajnoki hétvégének, a Rövidtávú és Sprint Váltó Ob-nak a zalai megyeszékhelyen.

A szombati egyéni verseny selejtezőjét a Landorhegy nevű városrészben rendezték, ahol laposabb lakótelepi területek mellett szintesebb részek nehezítették a versenyzők dolgát. Az esélyesek gond nélkül kvalifikálták magukat a fináléba.

A délutáni döntőre már Zalaegerszeg belvárosában került sor, amit erre az időre teljesen lezártak az autóforgalom elől. A sok apró udvar és átjáró mellett mesterséges lezárások tették komplexebbé az útvonalválasztós átmeneteket.

A férfiaknál érdekesen alakult a verseny, az első hat helyezettet csupán 49 másodperc választotta el. Tugyi Levente a táv harmadánál állt az élre és végül 19 másodperc különbséggel, 2017 után másodszor nyerte meg a sprint bajnokságot Ormay Mihály és Baumholczer Máté (PVSK) előtt.

Az utánpótlás kategóriák bajnoki aranyain hét egyesület osztozott, egyedül a Tabáni Spartacusnak sikerült a duplázás. N45-ben Bótor Barbara a PVSK versenyzője lett a bajnok.

Vasárnap a váltóversenyeken az ifik szerepeltek a legjobban, Pataki Virág Lara, Erki Ármin, Szuromi Áron és Werner Boróka a negyedik helyen ért célba.

Vonyó Péter a tájékozódási futóink szakmai vezetője a következőket mondta. - Nagyon jó verseny volt, kitűnő rendezés, változatos pálya. Bótor Barbara első helye kiváló eredmény, ugyancsak örülünk Baumholczer Máté és Pataki Virág harmadik helyének is. A váltó 4. helye azért értékes, mert nagy küzdelem után alakult ki a végeredmény, és sok kiváló válogatottal felálló ellenfelet előztek meg versenyzőink.. Egyébként is, egy országos versenyen elért 4. hely mindig nagyon értékes. Nem tudjuk mi lesz, a további folytatás a járványhelyzet alakulásától függ - fejezte be Vonyó Péter.

Nyilas László

Fotó: Máthé István