Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Bozsik tornát rendeztünk vasárnap a Verseny utcában

Egyesületünk rendezte meg az első őszi Bozsik tornát az U11-es és U13-as korosztály számára.

Körmérkőzéses formában zajlottak a két csoportban a meccsek, s a szokásokhoz híven eredményt most sem hirdettek, viszont a csapatok kiemelkedő játékosai különdíjakat vehettek át.

A koronavírus-járvány ezt az eseményt is átírta, hiszen amellett, hogy zárt kapuk mögött rendeztük meg a tornát, kevés csapat, kis létszámban jelent meg.

„A mai napon sajnálatos módon a vírus miatt kevés együttes tudott eljönni a PVSK Sporttelepre, hiszen több vidéki kisegyesület is jelezte, hogy megbetegedés van játékosaik családjában. Ilyen kevés résztvevővel még nem rendeztek soha tornát” – mondta Ángyán Norbert, a Bozsik központ vezetője.

A kis létszám ellenére színvonalas mérkőzéseket játszottak a fiatal labdarúgók, a meccsek jó hangulatban teltek, a gyerekek jól érezték magukat, élvezték a füves pálya adta lehetőségeket és nagy örömmel, felszabadultan futballoztak az első őszi Bozsik tornán. Külön öröm, hogy sok tehetséges gyermek érkezett az eseményre, akik rendkívül jó fizikai és technikai adottságokkal rendelkeznek.

A Bozsik-program célja az egyesületi tömegbázis kialakítása, a gyermekek sportághoz való kötődésének megszilárdítása, számukra a technikai alapok megteremtése, és a játékkészség alapjainak lerakása. Erre szolgálnak azok a tornák, amelyeken a gyerekek játéklehetőséghez juthatnak, s eredménykényszer nélkül élvezhetik a labdarúgást.