Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Magának tette nehézzé a győzelmet a Vasút

Hullámzó teljesítmény, de végre győzelem hazai pályán: a PVSK közönségszórakoztató, sokgólos meccsen győzte le a Sellye együttesét.

PVSK – Sellye VSK O és R 4-3 (0-1)

Férfi labdarúgás, Megyei I. osztály, 4. forduló, PVSK-sporttelep, 100 néző.

Vezette: Bánfai (Gazdag, Gyenis).

PVSK: Bárány – Kántor (Policsek), Tornyos, Juhász, Tiffán – Dalipi, Vida, Sziládi (Kaufmann), Kiss (Kovácsfi) – Rácz (Pál), Ndjodo. Vezetőedző: Kósa Sándor.

Csapnivaló hazai mérlegén igyekezett javítani a PVSK, ami nem ígérkezett könnyűnek a bajnokságot jól kezdő Sellye ellen. Az első negyedórában többet birtokolta a labdát a PVSK, de igazán veszélyes gólhelyzetet nem tudott kialakítani a sellyei kapu előtt. A 25. percben aztán jött a hidegzuhany: Bóka kapott kiváló labdát, amivel a büntetőterületen belülre szaladt, majd elpasszolta a labdát Bárány mellett. 0-1. A 33. percben Ndjodo hasonló helyzetet puskázott el: már csak a kapussal állt szemben, de nem sikerült a hálóba juttatnia a labdát.

A második félidőben tíz perc alatt fordított a PVSK! Az 51. percben a jobb oldalon kilépő Ndjodo adott középre, Rácz az ötösről a felső lécet találta telibe. a kipattanót Juhász lőtte rá, de beleléptek a védők, a labda pedig az érkező Tiffán elé pattant, aki kapásból lőtt, a sellyei kapus már csak belekapni tudott a lövésbe, ami a kapu közepébe hullott. 1-1 Az 56. percben a jobb oldalon feltűnő Kiss adott remek labdát Sziládinak, aki élesen középre adott, Rácz pedig közvetlen közelről az üres kapu közepébe bombázott. 2-1. A 64. percben Jónás cselezte le magát az alapvonal közelébe, középre adását Kászonyi mellé perdítette. Az ellentámadásból növelte előnyét a PVSK: egy bal oldali beadást Rácz kapásból lőtt a sellyei kapura, a hálóőr csak kiütni tudta a lapos löketet, éppen Dalipi elé, aki 10 méterről, jobbról kisodródva a kapuba helyezett. 3-1. A 73. percben Bárány hibázott hatalmasat: felszabadítását Jónás vette le 30 méterre a kaputól, majd átemelte a kapuson, a labda pedig az üres kapuba pattogott. 3-2 A 75. percben a Kiss buktatásáért megítélt 19 méteres szabadrúgást Ndjodo tekerte kapura, a sellyei kapus a bal felső sarokból tornászta ki a labdát. 79. perc: Sziládi buktatta Kászonyit a hazai 16-oson belül. A büntetőt Jukics a jó irányba mozduló Bárány mellett a kapu jobb oldalába bombázta. 3-3. A 87. percben egy bal oldali támadás után Németh került ziccerbe, de rosszul találta el a labdát. Az ellentámadásból újra megszerezte a vezetést a Vasút: Kovácsfi csapta be a védőjét a jobb oldalon, középre adását Rácz 7 méterről a sellyei kapu jobb oldalába fejelte. 4-3.  És még mindig nem volt vége: a 91. percben a csereként beállt Pál, majd a másik oldalon Szívós hagyott ki egy-egy ajtó-ablak helyzetet, így az eredmény már nem változott.

Nehezen indult be a Vasút mozdonya, de a második félidő elején húsz perc alatt sínre tették a meccset Kósa Sándor fiai. Aztán Bárány hibája behúzta a féket a robogó szerelvényen, amit könyörtelenül kihasznált az ellenfél. A végén mindkét csapat sok energiát fektetett a győztes gól megszerzésébe, ez végül a Vasútnak sikerült, ami magának tette nehézzé a második játékrész közepére egyszer már megnyert találkozót.