Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Szentesen indul a küzdelem a bentmaradásért

Elkezdődik az E-On Férfi Vízilabda Bajnokság alsóházi rájátszásának első köre. A PVSK Mecsek Füszért a Szentes otthonában kezdi a két győzelemig tartó párharcot. A győztes a 11-12. helyért, a vesztes a kiesés elkerüléséért játszik a KSI - UVSE mérkőzés ottani vesztesével.

A PVSK Mecsek Füszért játékosainak nem csak az idegen környezettel kell megküzdeni. Lukács Gergely vezetőedző egy mérkőzésre eltiltást kapott (az Eger ellen kiállították, mert átlépte az 5 méteres bóját….) és csak a nézőtérről figyelheti a csapatát. A kispadon a lábadozó Barát Ferenc (kapusunk) fog ülni, aki a játékostársait most nem a kapuból, hanem a kispadról fogja irányítani.

2015.04.11. 18:00 | Szentes - PVSK Mecsek Füszért
E-On Férfi Vízilabda OB I. bajnokság, alsóházi rájátszás. Szentes

A vezetőedzőt kérdeztük:

- Milyen volt a hetetek, hogy tudtatok készülni, mik az esélyek?

- A héten nyugodt körülmények között tudtunk készülni. A rájátszás előtt csapatunknál mindenki mindent megtett, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a mérkőzésekre, gondolok itt a játékosokra az edzőre, a másodedzőre és a vezetőkre.

Az alsóházi rájátszásban játékerőt tekintve a Szentes kilóg a másik három csapat közül (KSI, UVSE, PVSK). Ez látszik a tabellára tekintve, az őszi szezonban nulla pontot szereztek, most tavasszal 18 pontot gyűjtöttek, olyan középcsapatokat is legyőzve, mint a Kaposvári VK. Ellenfelünknél komoly erősítések történtek a télen. Nem lesz könnyű feladatunk, mert a Szentes egy nagyon jó, masszív játékosállománnyal rendelkezik. Ezt láttuk is néhány hete a pécsi uszodában, amikor simán megvertek bennünket. Az előzmények tükrében nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de ez a rájátszásban semmit sem számít. Ez egy új bajnokság, itt bármi előfordulhat és annak az ellenkezője is. Egy másodpercre sem fogjuk megadni magunkat, fiatal csapatunk az utolsókig küzdeni fog! A legfontosabb, hogy a srácok elhiggyék, hogy nyerni tudunk, higgyenek egymásban és saját magukban. Ha ez fegyelmezettséggel, elszántsággal és bátorsággal párosul, akkor nagy meglepetést okozhatunk Szentesen!