Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Egyéni csúcsokat döntöttek a sportlövők a fővárosban

Budapesten rendezték meg a 25-50m Puska-Pisztoly Junior Országos Bajnokságot, ahol a Pécsi Vasutas Sportkör sportlövői egyéni csúcsok mellett egy dobogós helyezéssel tértek haza.

Két versenyzőnk, Seres Gréta 60 fekvő versenyszámban 611,0 körös eredménnyel hatalmas egyéni csúcsot ért el, s a 8. helyet szerezte meg, az ifjúsági korcsoportú Sallai Zsombor pedig a junior fiúmezőnyben 606,8 köregységgel szintén egyéni csúcsot döntött és a 9. helyen végzett.

A hazai sportlövő junior mezőny világviszonylatban is kiemelkedő, így hatalmas eredmény Storcz Júlia eredménye, aki az 5. helyen került a döntőbe, s megszorongatva válogatott versenyzőket végül hatodikként végzett.

A Sallai Zsombor, Illés Dénes és Periskics Márton összeállítású ifjúsági korcsoportú versenyzőkből felálló junior fiúcsapat a 3x40 összetett versenyszám csapatversenyében a harmadik lett.

Ablonczy Orsolya: „Összességében nagyon nem vagyok elégedett a csapat teljesítményével, mert menet közben sokszor látszott, hogy ennél sokkal jobb eredményekre vagyunk képesek, de valahogy nem úgy sikerült egy-két versenyző esetében a hétvége, ahogyan vártuk. Ezen szeptemberben még dolgoznunk kell, hogy ilyen többet ne nagyon fordulhasson elő.”