Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Elmarad a Misina Kupa, de mégis lesz verseny

A pandémia által átírt sportversenynaptár nemcsak a labdajátékokat, de az úgynevezett kontakt sportágakat, köztük a judot is fokozottan érintette. Az idén elmarad a Misina Kupa.

Kersics Antal a PVSK judo szakosztályának vezetője Budapesten járt, ahol a szövetségi tájékoztatón az országos bajnokságokról is szó esett. Arról is kérdeztem, ha nem lesz Misina Kupa, lesz-e helyette valami más. – Igen lesz! - kezdte Kersics Antal visszafogott lekesedéssel. - Háziversenyt rendezünk. Ide két vendéget is várunk a Fogyatékosok Nemzeti Sportszövetsége képviseletében, akikkel a fogyatékkal élők foglalkoztatásáról is konzultálunk. Sajnos, a hagyományos, sok versenyzőt fogadó nagy seregszemlénk most elmarad, de mi az edzőtermünkben megmérettetjük magunkat. Ennek időpontja szeptember 19.

A budapesti megbeszélésen szó esett a biztonságról is, hiszen itt elkerülhetetlen a testi érintkezés - Természetesen, hiszen legfontosabb az egészség. Kézmosás, fertőtlenítés, takarítás, a látogatók fogadása, a verseny lebonyolítása, mind - mind  ebbe a körbe tartoznak. Sajnos idén az iskolai judo oktatás is csökkentett módon lehetséges, egyelőre úgy néz ki, hogy Baksán megmarad, a pécsi iskolákban bizonytalan a helyzet. A Diákolimpia összes versenye elmaradt. A magyar bajnokságokat viszont megpróbálják megtartani még ebben az évben. A sikeres orfűi nyári tábor után tesszük a dolgunkat, és amit lehet és tudunk elvégzünk. - fejezte be Kersics Antal.

Nyilas László