Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Bajnoki címekkel tértek haza a szenior atléták Budapestről

Négy versenyzőnk indult a hétvégén megrendezett Magyarország Szenior Bajnokságán, Vadász Kitty, Horváth Lajos, Szorre Endre és Varga Zsolt is bajnoki címet szerzett Budapesten.

Horváth Lajos az M50-es korosztályban, magasugrásban, 100 méteres síkfutásban és távolugrásban indult, s szenior atlétánk mindhárom versenyszámában az első helyen végzett.

Horváth Lajos: „A tavalyi versenyhez hasonlóan a futás idén is belelógott a magasugrásba, de úgy döntöttem, hogy mivel tavaly a futásra ez miatt nem tudtam száz százalékban koncentrálni, ezért idén azt helyezem előtérbe. A helyezésemmel elégedett vagyok, azonban az eredmény miatt van bennem némi hiányérzet, lehetett volna jobb is. A távolugrás úgy gondolom jól sikerült, magasugrásnál viszont ugorhattam volna nagyobbat.”

Horváth Lajos 100 méteres síkfutásban 13,07-es idővel nyert, magasugrásban 1,60-nal lett első, távolugrásban pedig 5,91 volt a győztes ugrása.

Július végén rendezték volna meg Torontóban a világbajnokságot, amelyre Lajos gőzerővel készült, azonban az esemény elmaradt a vírus miatt, s két hét múlva lenne az osztrák bajnokság, ahova pedig – ugyanúgy a járvány következtében – nem nevezhetnek külföldiek, így atlétánk ebben az évben több versenyen már nem vesz részt.

Varga Zsolt az M45-ös kategóriában, súlylökésben szerezte meg az első helyet 15,17 méterrel.

Varga Zsolt:Ez volt a második szereplésem veterán OB-n. Eredetileg édesapámat kísértem el a versenyre, s úgy voltam vele, ha már megyek, nevezek is. Az idei legjobbamat löktem, de így is elmaradtam a felnőtt OB-n lökött eredményemtől. Az első dobásommal sikerült nyerni, örülök a bajnoki címnek, de tudom, hogy ennél több van bennem.”

Magasugrónk, Vadász Kitty szintén aranyéremmel tért haza, 150 centiméteres ugrása jelentette a bajnoki címet.

Szorre Endre az M55-ös kategóriában 4,40 méterrel első lett távolugrásban, gerelyhajításban pedig a dobogó második fokára állhatott fel 31,80 méterével.