Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Bronzérem a vegyes páros bajnokságról

Mindkét PVSK-s petanque-csapat bejutott a szombati vegyespáros országos bajnokság elődöntőjébe, de egyiknek sem sikerült a fináléba verekednie magát, így egy harmadik és egy negyedik helyet szereztek.

A járvány miatt a petanque-ban is elég későn indult a bajnoki szezon, most szombaton. Magyarszéken a vegyes duplett országos bajnokságot szervezték meg, amelyen összesen 23 páros állt rajthoz. A sötétedés utánig tartó versenyről Tálosi Krisztiánt, a PVSK Petanque Szakosztályának vezetőjét, egyúttal a hétvégi verseny egyik PVSK-s indulóját kérdeztem.

- A vegyespáros igazi különlegességnek számít, hiszen a sportágban a nők és a férfiak jellemzően külön versenyen, egymás ellen küzdenek, ez az egyetlen olyan viadal, ahol egy nő és egy férfi alkotja a csapatot. Jellemzően kétfajta gyökere lehet a csapatoknak: vagy két egyéni versenyző alkot egy-egy vegyespárost, vagy közeli ismerősök, többnyire házaspárok, vagy élettársak játszanak egy duplettben. Előbbi esetében csak a versenyen van lehetőség az összecsiszolódásra, utóbbi esetében pedig az teremthet furcsa helyzeteket, hogy a magánéleti társaknak a pályán csapattársként kell viselkedniük; a tapasztalatok alapján egyik sem könnyű! A szombati viadalra a PVSK képviseletében mindkét típusú csapat indult, hiszen Kutasi Péter a MÖSE-ben versenyző Szabó Kittivel alkotott csapatot, jómagam pedig a feleségemmel, Tálosiné Mocsirán Ágnessel indultam. És más utat bejárva ugyanoda jutottunk, hiszen mindkét duplett az elődöntőig menetelt. Ott a Szabó Kitti-Kutasi Péter duplett a verseny kiváló formában játszó nagy esélyesével, a Liszkai Rebeka-Todenberg Roland párossal futott össze, és nagy küzdelemben alul maradt. A mi duplettünk a versenyen nagyon hullámzó teljesítményt nyújtott: a negyeddöntőben egy a végső győzelemre is esélyes párost sikerült csaknem hibátlan játékkal kiejtenünk, az elődöntőben viszont némi meglepetésre, de sajnos nem érdemtelenül szintén szoros összecsapáson kiestünk a kiváló napot kifogó veszprémi páros, a Krenhardt Melitta-Darcsi István duplett ellen. Így egymás ellen játszottuk a bronzmeccset, amelyen mi bizonyultunk jobbnak. Összességében azt gondolom, hogy a PVSK szemszögéből nem lehetünk csalódottak, hiszen az év első bajnoki versenyén egy harmadik és egy negyedik helyet gyűjtöttünk be, ezzel a verseny előtt látatlanban kiegyeztem volna, utólag viszont úgy látom, egy kicsivel azért lehetett volna jobb is az eredményünk – összegzett Tálosi Krisztián.

A PVSK Petanque Szakosztálya legközelebb a szeptember 26-i tatabányai duplett országos bajnokságon lesz érdekelt, ott a női és a férfi párosok nemenként külön mezőnyben versenyeznek, egyesületünket várhatóan több női, illetve férfi páros is képviseli majd.

Petanque Vegyespáros Bajnokság, Magyarszék, 2020. szeptember 5.

  1. Liszkai Rebeka (Pécsi VMSK) – Todenberg Roland (Balaton SE)
  2. Krenhardt Melitta – Darcsi István (Veszprém)
  3. Tálosiné Mocsirán Ágnes – Tálosi Krisztián (PVSK)
  4. Szabó Kitti (MÖSE) – Kutasi Péter (PVSK).

A fényképeket Drienyovszki Jánostól kaptuk.