Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Harmadik hely a félmaraton versenyen

A PVSK atlétája, Szabó Tünde is indult a Budapesten rendezett Magyarország Felnőtt és U23 Félmaraton Bajnokságán, a 21,1 km-es versenyen, ahol Freier Balázs edző, az eredményesség mellett, egészen más szemszögből is figyelte az eseményt.

Az általában maraton futóversenyeken induló, eddig már több versenyt nyerő Tünde, most a fele távon tette magát próbára. Freier Balázs a PVSK atlétáinak szakmai vezetője, a verseny végigkövetése mellett, a rendezésre is figyelt.- Igen, és kezdem az utóbbival. A helyzet bizonytalan, és én olyan szemmel is néztem a versenyt, hogy mi az, amit egyik fő rendezvényünkre, a Pécs-Harkány futásra is át tudunk venni. 

Ez a rendezvény még időben távolinak tűnik, de azt megkérdeztem, hogy több évtizedes tapasztalat mellett, mit tud még ellesni egy rutinos rendező. - Sok apró részletet, hiszen, ahogy fejlődik a sportág, maga sport, úgy változik a versenyek megrendezése is  De itt most nem elsősorban erről volt szó, hanem arról, hogy milyen biztonsági intézkedések kellenek, ha esetleg a Pécs - Harkány futáskor (2021 márciusa, a szerk. Ny.L.) még mindig ilyen lesz a helyzet, mint most. Nagyon sok, és jó intézkedést láttam  (maszk, távolságtartás, fertőtlenítés), de abban bízom, hogy addigra normalizálódik a helyzet, és kevesebb feladatunk lesz ezzel kapcsolatban.

És most Tündéről néhány szót. Azért indult félmaratonon, mert a hosszú kihagyás után be kell tartania a fokozatosság elvét. Bizonyára, ha visszanyeri a régi formáját és erőnlétét, akkor igazi számában, a maraton futásban is elindul majd. Ne feledjük, csökkent  a versenyek száma, főleg külföldön kevesebb a megmérettetés lehetősége! Budapesten az eredmény mellett a részvétel volt nagyon fontos, az elért 3. hely pedig szép eredmény, Tünde 1:19:19-es ideje is jónak mondható.

A legközelebbi verseny csütörtökön Szekszárdon lesz, ott Fritz Lászlótól várok szép eredményt.- fejezte be Freier Balázs.

Nyilas László