Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Ezúttal a Kertvárosban tájékozódnak

A Kertvárosban, egészen pontosan a Várkonyi úti Óvoda körüli szabad területen rendeznek tájékozódási futóversenyt, amelyre hozzávetőlegesen 120 versenyzőt várnak.

Vonyó Péternek (képünkön), a verseny egyik rendezőjének, a PVSK tájfutóinak szakmai vezetőjének rögtön azt a kérdést tettem fel, nem arról van-e szó, hogy tulajdonképpen a sportágat akarják népszerűsíteni a lakósság körében azzal, hogy házak között,  a lakótelep egy részén rendeznek versenyt? - Teljes mértékben igazad van, a kérdés valós, a válasz igen. A tájfutás rendes körülmények között erdőben zajlik, sok esetben nézők nélkül, hiszen a közönségtől nem mindig várható el, hogy végigkövesse az eseményeket. Itt most lehetőség lesz megmutatni magunkat a lakóknak is. És van még egy szempont, hogy itt sokkal egyszerűbb a versenyzők tájékozódása, hiszen fix pontok, lakóház, egy sarok, vagy egy utcai forduló vannak ellentétben az erdővel, ahol egy bokor, vagy egy gödör bizony nehézzé teheti a továbbhaladást.

Ez a rendezvény a Baranya és Somogy Rövidtávú és Váltó bajnoksága, természetesen Kaposvárról is jönnek, sajnos a helyzet miatt kicsit kevesebben. A cél még, hogy felkészüljünk a jövő heti zalaegerszegi Országos Bajnokságra. A biztonság maximális betartása mellett a rajt most szombaton 10:00-kor lesz, a cél a Várkonyi Óvoda előtti térre kerül, mivel délelőtt és délután is indulnak futamok, az eredményhirdetés 15:00 óra körül várható. Jöjjenek minél többen, de tartsák be a szabályokat - fejezte be Vonyó Péter.

Nyilas László