Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Tájfutó sikerek a 2020-as szezonnyitón

Veszprémben rendezték a május végéről a koronavírus miatt augusztusra halasztott az idei Középtávú és Váltó Országos Bajnokságot, ahol a PVSK versenyzői szép eredményeket értek el. Ebben az évben ez volt a sportág első országos bajnoki versenye.

A versenyre a Várpalota és Tés között elterülő változatos terepen került sor, amely ma is aktív katonai terület, és amelyet korábban tájfutásra még soha sem használtak. A hosszú kihagyás után a résztvevőket a pálya szintkülönbsége, és a kánikulai meleg is próbára tette. Általában az esélyes válogatott versenyzők végeztek a legjobb helyeken.
A váltón így szerepeltünk: F21A 2. N21A 4. N20A 3. N105A 1. F18A 5. Végül egy bajnoki címmel a senior női csapat (N105 Bótor Barbara, Viniczainé Kovács Ildikó, Benedek Virág) és két dobogós eredménnyel végeztünk. A felnőtt férfiak (Turcsán Gábor, Antal Miklós, Baumholczer Máté) 2. és a felnőtt nők (Péley Dorottya, Becze Rita, Kovács Filoména)  4. helye is szuper teljesítmény.  Az N18A csapat összeállítása, Pataki Virág Lara, Várvölgyi Dorka, Werner Boróka, ők a harmadik helyen végeztek.

Az egyéni verseny selejtező pályáinak fele a tűző napon, nyitott területen nagy kihívás volt, majd délután a döntő is nagyon nagy melegben, de nagyon kemény fizikai kihívásokkal teli részen zajlott, ami a győztes időkön is látszott.

A kétnapos esemény második napján vasárnap már nem a nap, hanem a szél jelentett kihívást. Viszont ez a kicsit borús idő megkönnyítette a futók dolgát, mert a pályák kétharmada nyitott, nagyon szintes területeken haladt. A szintek ellenére a váltó pályái gyorsabbak voltak, mint az egyéni versenyen.

A szombati egyéni versenyen az alábbi eredmények születtek:
Férfiak:

F21A  2. Baumholczer Máté
F50A  2. Pavlovics Gábor
F55A  5. Viniczai Ferenc
F80A   5. Ijjász István

Nők

N18A  3. Werner Boróka
N20A  2. Pataki Virág Lara
N21A  8. Péley Dorottya
N40A  4. Benedek Virág
N45A  3. Bótor Barbara
N50A  5. Viniczainé Kovács Ildikó

Egy rövid értékelésre Vonyó Pétert a PVSK Tájékozódási futóinak szakmai vezetőjét kértem fel. -  Szakmailag ez egy nagyon magas színvonalú verseny volt, a hosszú kihagyás után már vártuk ezt a megmérettetést. Mindenképpen kiemelném a felnőtt férfiak 2., és a felnőtt nők 4. helyét. De le a kalappal a senior hölgyek előtt is. Összességében elégedett vagyok, mert régen várt sikereket értünk el - fejezte Vonyó Péter.

Részletes eredmények itt olvashatók.

Nyilas László