Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Negyven év elismerése ez a kitüntetés

Ebben az évben is elismerésben részesültek a megye labdarúgásáért végzett tevékenységükért az arra érdemes személyek, valamint azok is, akik a Bozsik Programban 10 éve kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakemberek munkáját is elismerték.

Az MLSZ BM-i Igazgatósága úgy döntött, hogy a Baranya megyei labdarúgásáért kiemelkedő munkát végzett, számos kiváló személyt, köztük Vér Margitot, a PVSK női labdarúgóinak kiváló edzőjét is, a „Baranya Megye Labdarúgásáért Érdemérem” kitüntetésben részesíti.  A jelölést a megyei labdarúgó egyesületek tették, a beérkezett javaslatok értékelését követően a végső döntést a Társadalmi Elnökség hagyta jóvá. A Baranya Megye Labdarúgásáért Érdemérem 2008. óta kerül átadásra.

Amikor felhívtam Vér Margitot, aki mostanában lett a PVSK edzője, csak az a banálisnak tűnő, ám tartalmilag talán sokat jelentő kérdés jutott eszembe, hogy mit érzett, amikor átvette az elismerést. – Azért nagyon örülök ennek a díjnak, mert úgy gondolom annak az elismerése, hogy ebben a sportágban egy nő is tud a férfiakéval egyenértékű, kiváló munkát végezni. A kitüntetést elsősorban a Bozsik programban végzett tevékenységemért kaptam, de mivel 40 éve dolgozom a sportágban, úgy látom, hogy ezt már országos szinten is egyre jobban értékelik. Azt is remélem, hogy a női labdarúgás oda kerül, ahova való, és egyre népszerübb lesz nálunk is  - fejezte be Vér Margit.

Nyilas László