Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A pályáról a pálya mellé

Akadémiánk játékosából lett akadémiánk edzője Temes Boglárka, aki kenguru csapatunk másodedzőjeként dolgozik majd a következő szezonban. A fiatal tréner abban bízik, hogy jól megérteti majd magát a legkisebb kosárpalántákkal.

Temes Boglárka már tavaly is segítette Iványi Dalma és Paróczi Kata munkáját az U11 B együttesnél, így ő képviseli majd a folytonosságot a csapat életében, hiszen másodedzőként segíti majd Tiszay-Rákosi Kata vezetőedző munkáját az együttes mellett.

- Hatéves korom óta játszom a PVSK-nál, végigjártam az összes korosztályt, és bár felnőttként a sportkarrier helyett a civil pályafutást választottam, nem szakadtam el sem a sportágtól, sem az egyesülettől. Nemrég megszereztem az edzői képesítést, így örömmel vettem, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy kipróbáljam magam a pálya mellett is. Nekem nagyon jó edzőim voltak az elmúlt 12 évben, akik nagyon megszerettették velem a sportágat. Most az a célom, hogy ugyanezt visszaadjam azoknak a játékosoknak, akikkel foglalkozhatok. Örülök annak, hogy a legkisebbekkel dolgozhatok majd együtt, mert nekik igazán fontos, hogy megkedveljék a kosárlabdát, és olyan pozitív élményeket szerezzenek, amelyek révén legalább olyan hosszú ideig kosárlabdáznak majd, mint én – mondta el Temes Boglárka.

A legkisebbek augusztus végén kezdik meg az edzéseket, de fakultatív tréningeket már a hónap közepétől tartanak nekik az egyesületnél.

- Nagyon jól ismerem a lányokat, hiszen tavaly már foglalkozhattam velük a csapatnál, talán ez az, amivel a leginkább segíteni tudom majd Kata munkáját. Ők még nagyon kicsik, elég ragaszkodóak is, ezért jó, ha velük maradhatok, így segíthetem, hogy Kata felé minél hamarabb kialakuljon a bizalmuk. Mivel engem már ismernek, ezért bízom benne, hogy az ügyes-bajos dolgaikban tudom támogatni őket, a korom miatt velem talán szívesebben megosztják problémáikat, amikre közösen találhatunk megoldást. Azon még nem sokat gondolkodtam, hogy edzőként milyen célt szeretnék elérni, most annak örülök, hogy 12 év után sem kell elszakadnom a palánkoktól, és edzőként maradhatok ennek a kiváló közösségnek a tagja – mondta el Temes Boglárka.

A fiatal játékos a Diákolimpián elért második helyére a legbüszkébb, pedig lehetne arra is, hogy több alkalommal is meghívták a korosztályos válogatott keretbe. A profi karrier helyett aztán a munkát és a tanulást választotta: a Pannon TV közösségi médiafelületeinek karbantartásával foglalkozik, és a sportriporterkedés csínját-bínját is tanulja, miközben levelező tagozaton a pécsi egyetemen tanul közgazdásznak. Nem hagyta abba a játékot sem, a PEAC csapatában az egyetemi bajnokságban szerepel.

- Nincs túl sok szabadidőm, ha sikerül időt szakítanom rá, akkor legszívesebben azt is sporttal töltöm. Szeretek futni, járok konditerembe, és otthon is szoktam kosarazni, illetve van, hogy a junior csapatunkban játszó húgommal, Borókával is együtt edzek. Szeretek sorozatokat is nézni, főleg a dokumentumfilm-jellegű szériák a kedvenceim - mondta el Temes Boglárka.    

Képünkön labdával Temes Boglárka.