Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Az utolsó perc döntött

A mérkőzés utolsó pillnataiban kapott góllal 2-3-as végeredménnyel zárult a PEAC elleni edzőmérkőzésünk szombat délelőtt a Verseny utcában, ám ahogy korábban is, most sem az eredményen, hanem a felkészülésen volt a hangsúly.

Bár reggel kilenckor kezdődött a mérkőzés, de augusztus első napján már ekkor is közel 30 fok és tűző nap várta a játékosokat. Az első félidő elején vezetést szereztünk, egy szöglet után Sziládi Roland fejelt az ellenfél kapujába. A szünetre is 1-0-ás vezetéssel mentek a játékosok, majd a második félidőben egyenlített a PEAC. A válasz is gyorsan megérkezett, egy szép akció végén Turi Tamás távoli lövése után újra vezettünk. Ismét az ellenfél következett a góllövéssel, így egyenlítettek, majd a sorminta megszakadt a mérkőzés utolsó pillanataiban, amikor egy védelmi hiba után a hálónkban landolt a labda.

Kósa Sándor: A felkészülés közepén vagyunk, nagyon nagy a terhelés a játékosokon, ezért ólmosabbak voltak a lábak. A helyzetkihasználásunkon javítani kell, voltak olyan ziccereink, amiket be kell majd rúgnunk, de ez is a fáradság számlájára írható. Voltak hiányzóink, akikkel az általam kidolgozott taktikában még hatékonyabbak tudunk lenni, ennek ellenére több bíztató dolgot is láttam, mind támadásban és védekezésben, amit látni szeretnék. Nagyon hasznosak ezek az edzőmérkőzések, segítenek összekovácsolni a csapatot. Mostantól egyre többet koncentrálunk a játék fejlesztésére, hiszen két hét múlva a Magyar Kupában már a végeredmény is számít. 

Dalipi Armend:  Az első félidőben domináltunk, jobbak voltunk. A második félidőben viszont kihagytuk a helyzeteinket. Az ellenfél háromször átjött rajtunk, és ebből születtek a gólok, a végén is sajnos egyéni hiba eredménye volt a győztes góljuk. Magammal sem vagyok elégedett, mert nyerni kellet volna ezt a meccset, de dolgozunk tovább, hogy majd a bajnokságban megverjük őket.