Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Nyolc PVSK-nevelés az élvonalbeli pécsi csapatoknál

Keretet hirdetett a két pécsi női élvonalbeli csapat – a PEAC-Pécsnél öt, a PINKK Pécsi 424-nél három PVSK-nevelésű játékos kaphat szerepet a most induló A-csoportos küzdelemsorozatban.

Gémes-Sarok Nikolett, Szűcs Réka, Szűcs Luca, Kaposi Pálma és Sánta Petra személyében öt olyan játékossal vág neki az NB I. A-csoportos bajnokságnak a PEAC-Pécs női kosárlabda csapata, akik a PVSK utánpótlásából kerültek a legjobbak közé. Ráadásul a másik pécsi élvonalbeli gárdánál, a PINKK Pécsi 424-nél is három, szárnyait egyesületünknél bontogató fiatal játékos kezdi meg a felkészülést a bajnokságra: Szabó Laura, Szűcs Lilla és Borbás Panni. (Utóbbival az egyik nyári edzés után beszélgettünk a terveiről.)

- Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ilyen sok játékosunk kaphat lehetőséget az élvonalban, ez az egyesületnél végzett szakmai munka elismerése is. A nyolc játékos közül a legtöbben az előkészítő csoportjainkból kerültek a versenyző csapatainkba, sokukkal egészen kiskoruk óta a PVSK-nál foglalkoztunk. Az, hogy ők lehetőséget kapnak arra, hogy az A-csoportban játszanak, rengeteg munkának és áldozatnak az eredménye. Az összes korosztályos edző, az utánpótlásban dolgozó munkatársak elhivatott munkája és a szülők és a családok áldozatkészsége is kellett a sikerhez, de a legtöbbet a sportolók kitartó, elkötelezetett és szorgalmas munkája nyomott a latban. Ők mindannyian példaképei lehetnek jelenlegi utánpótlás-játékosainknak, sikerük jelzi, hogy megfelelő akarattal és alázattal a legjobbak közé lehet kerülni. A PVSK számára pedig megerősítést jelentenek, hiszen a most szerződést kapott lányok zöme még akkor nevelkedett nálunk, amikor a jelenleginél kedvezőtlenebb feltételek mellett dolgozhattunk,  azóta több edzővel, új csarnokban, más tárgyi feltételekkel készülhetünk, ezért bízom benne, hogy a továbbiakban még eredményesebb munkát végezhetünk majd – mondta el Debreceni Eszter, a PVSK Kosárlabda Akadémiájának női szakágvezetője.

Képeinken a legutóbb a felnőttekhez kerülő Borbás Panni (Fotó: Rónási Márton).