Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Vér Margit visszatért a PVSK-ba

Vér Margit a női labdarúgás elhivatott képviselője, aki kétszer már volt edző a PVSK-ban, most visszatér, és teljes erejével nemcsak a PVSK, de az egész magyar női foci társadalmi elismertségéért is dolgozik majd.

Már eddig is sokféle minőségben szolgálta kedvenc sportágát, most a PVSK leány U16-os nagypályás csapatának edzője lett. Vér Margit tanító végzettségű, a pécsi Anikó úti iskolában kezdte a női foci oktatását a 80-as években, ma már nyugdíjas.
A Testnevelési Főiskolát sportszervezői szakon végezte el, de van UEFA „B” edzői és sportoktatói diplomája is, valamint az OTP Bank Bozsik Intézményi program körzeti vezetője.
Kispályás csapatban futballozott, később edzője volt több női és férfi nagypályás labdarúgó csapatnak is. Két fia van, Áron Németországban él, már nem focizik, Ákos női vonalon edzősködik.

A PVSK már évek óta többször megkereste, szerette volna szerződtetni, eddig azonban nem sikerült, most viszont igent mondott, hogy miért, azt tőle kérdeztem meg. - Nézd, én egész életemben a női labdarúgásban, és a női labdarúgásért dolgoztam. Itt a PVSK-ban már kétszer voltam edző, a második korszakom az NB I-es szereplésre esett. Úgy látom, hogy itt most rendkívül komolyan veszik a női focit. A feltételek már most is jók, de a fejlesztések után még jobbak lesznek.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz pontosan a feladata a következőket mondta. - Jelenleg az U16-os korosztály edzője vagyok, akikkel az Országos bajnokságban indulunk majd. A legutóbbi információ szerint, 31 csapat nevezett, már megvannak a csoportok, de egyeztetések még folynak a lebonyolítást illetően. Segítőmmel, Hegedűs Renátával, néhány év alatt szeretnénk felfuttatni itt a női labdarúgást, és a cél az is, hogy minden korosztályban, beleértve a felnőtteket is, legyenek teljes létszámú csapatok. Ősszel az U14-eseket a megyei bajnokságban indítanák. Ebben a korcsoportban egy válogatott kerettagunk is van, Bódis Lili személyében, akit meghívtak a bő korosztályos keret összetartására augusztus 8-án, Szekszárdra.

Hetente négyszer edzünk, jelenleg 23 fővel. A játékoskeret alapja az a csapatnyi lány, akiket tavaly a Görcsöny csapatában edzettem. Természetesen szívesen várunk továbbra is minden focizni szerető hölgyet. A PVSK-nak korábban NB I-es női csapata is volt, legutóbb azonban már csak a 3/4 pályás utánpótlás-bajnokságra nevezett. Amellett, hogy itt a maximumot szeretném nyújtani, nem mondtam le arról, amiért egész életemben dolgoztam, hogy a magyar női foci kerüljön arra a helyre, amely megilleti, azaz olyan szintre, hogy egyenrangú partnere lehessen a nemzetközi élvonalnak.- fejezte be Vér Margit.

Nyilas László