Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Itthon tartottuk a Baranya Kupát!

A jubileumi tizedik Baranya Kupán ismét bebizonyították a PVSK petanqeosai, hogy az ország legjobbjai között vannak, Gál Károly és Kovács Zoltán nyerte a versenyt.

Magyarszéken edzőtáborral kezdődött a petanque hét. Az országos szövetség által szervezett edzőtábor programját a koronavírus írta át. A tervek szerint francia mesteredzőtől tanulhattak volna a sportolók, akik egyben edzők is, hiszen a petanque minden korosztályban játszható. A külföldi tudást végül hazai tapasztalatokkal pótolták, mondta Tálosi Krisztián, a PVSK Petanque szakosztályának vezetője:

„A francia szövetség letiltotta a külföldi utazásokat, így megoldottuk házon belül. Tóth Tamás és Molnár Csaba Budapestről, Drienyovszky János és Szabó Dániel Veszprémből, Kocsis Simon Ágnes Pécsről tartották a foglalkozásokat. Szerencsére a francia mesteredző is be tudott kapcsolódni a munkába, az egyik délelőtt online mutatott be döntési helyzeteket, adott stratégiai tanácsokat.”

Az edzőtáborban mintegy negyven sportoló vett részt, és a négynapos rendezvényt a hagyományokhoz hűen versennyel zárták. Ez esetben nem rendeztek külön kupát, hanem a PVSK javaslatára a vírushelyzet miatt elmaradt Baranya Kupát tartották meg. A döntés jó volt, 25 csapat indult, és az időjárás is megkegyelmezett a résztvevőknek, a pénteki esőt, ragyogó napsütés követte a versenynapon.

A selejtezők után a legjobb nyolc ment a kupáért, de a 9-16 helyezetteknek még egy B versenyt is tudtunk szervezni, sőt egy visszafogottabb C verseny is befért a programba, így mindenki bőven jutott játéklehetőséghez. Gál Károly és Kovács Zoltán két veszprémi versenyzővel küzdött meg a Baranya Kupáért, és győzelmükkel negyedszer lettek elsők ezen a versenyen. Összességében remek hetünk volt, a jó verseny mellett, a képzés technikai téren sokat nyújtott a kevésbé rutinos versenyzőknek, mi gyakorlottabbak pedig olyan edzésmódszereket láttunk, amit felhasználhatunk majd a kezdők oktatása során” – mondta Tálosi Krisztián.

A PVSK Petanque versenyzői augusztus 1-én folytatják a programjukat. A koronavírus miatt elmaradt csapatbajnokság négyes döntőjére utaznak Veszprémbe, ahol cél a győzelem, és ezzel a címvédés!