Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Tájfutóversenyt rendeztek a hétvégén

A Gyöngyvirág Kupa néven, a Fehérkúti Kulcsosház térségében rendezett Regionális tájékozódási versenyen természetesen részt vettek a PVSK tájfutói is.

Ezen a napon ismét benépesült a Mecsek, mivel a Turistaházban a verseny napján vendégek is voltak ezért, akik autóval érkeztek, ők a kocsijukban öltöztek át. A verseny elnöke Dr. Tihanyi László volt.

Vonyó Pétert, a PVSK Tájékozódási futóinak szakmai vezetőjét, azért hívtam fel telefonon, hogy megkérdezzem, miért volt fontos ez a rendezvény. - Minden lehetőséget megragadunk a hosszú szünet után, mivel teljesen átalakult az éves naptár, ezért fontos, hogy elinduljunk ezeken az eseményeken, és megtudjuk, hol tartunk. Kedden elmegyünk edzőtáborba Abaligetre, mintegy 30 résztvevővel, és az ottani munkát majd egy versennyel, a Mecsekben, az Extrém Parkkal szembeni Erzsébet útindulással sorra kerülő, a Baranya-Somogy megyei Középtávú Bajnoksággal zárjuk július 25-én, szombaton.
A többi Országos és Regionális rendezvény körül nagy a bizonytalanság, a Szövetség úgy döntött, hogy az Országos bajnokságok prioritást élveznek, és ezeket a lehetőségek szerint meg kell rendezni, és az idén októberben Magyarországon lesz az Ifjúsági Európa Bajnokság is.
Mi természetesen úgy készülünk, ahogy azt minden nagyobb esemény előtt tesszük. - fejezte be Vonyó Péter.

A PVSK tájfutói Bótor Barbara és Erki Ármin első, Vonyó Péterné Szabó Réka és Benke Somogyi Dávid második helyet szereztek.
A részletes eredmények itt olvashatók.

Nyilas László