Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Orfűi edzőtáborban a PVSK judósai

Péntektől, bízva a jő időjárásban, még csak épül, szépül a tábor környéke, de vasárnaptól már a sátrak is állnak Orfűn a Kistónál. A PVSK Judo Szakosztálya, a tavalyihoz hasonlóan, az idén is két hetet tölt Orfűn.

A sátras edzőtábor két turnusban zajlik, az első héten a serdülő és ifi korosztályokból lesznek résztvevők, második szakaszban a kisebbek mennek. A tábor augusztus 01-ig tart. Az erőnléti, és kardió edzések mellett olyan fogásokat tanulnak, gyakorolnak a versenyzők, amelyek már az őszi versenyidőszakban is alkalmazni tudnak. Az edzők, Kersics Antal, Kersics Dávid, Kenyeres Anna (képünkön) olyan feladatsort alakítottak ki, amelyek a napi kétszeri futás, és két kemény edzés mellett élményt is jelentenek.

Így természetesen a játék, a fürdőzés, és a vízi foglalkozások is szerepelnek a programok között. Fontos cél, hogy ezek az együtt töltött napok tovább erősítsék a közösségi szellemet, a szülők, a sportolók és a szakmai stáb között. A nyári felkészülés ezzel még nem ér véget, a körülményektől függően terveznek edzőtábort Baján, és több nemzetközi versenyt is, amelyek függnek attól, hogy alakul a járványhelyzet. A táborban minden higiéniás és biztonsági szabályt maximálisan betartanak, hiszen ezek is fontos elemei az együttlétnek.

Tavaly egy nagy vihar utáni napon voltunk Orfűn, akkor a kis lakók éppen negyedszer rakták rendbe a zivatar által megtépázott táborukat. Reméljük az idén kegyesebb lesz az időjárás hozzájuk. A PVSK kommunikációs munkatársai a következő héten videó interjút készítenek majd a táborban folyó munkáról, amelyet az oldalunkon láthatnak. 

Fotóink az elmúlt évi táborban készültek.

Nyilas László