Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Van ami nem változik

Továbbra is PVSK – Veolia néven szerepel NB I-es kosárlabda csapatunk a hazai bajnokságban, névadó szponzorunkkal folytatódik évtizedes múltra visszatekintő együttműködésünk.

Az elmúlt hetekben folyamatosan érkeztek a hírek csapatunk átalakulásáról, ami a nyári szünetben amúgy is természetes, ám a koronavírus okozta csonka szezon és a szabályváltozások következtében most különösen indokolt. A változások közepette az állandóságot támogatói körünk jelentette, legtöbben kitartottak mellettünk, élükön névadónkkal, és ez stabil alapot jelentett az építkezéshez.

„Mindenkinek ilyen támogatót kívánok a sportban, mint a Veolia. Mind a helyi, mind a budapesti vezetőséggel remek a kapcsolatunk. Külön öröm számomra, hogy a kosárlabdát szerető és értő szurkolóink vannak a cégcsoport munkatársai között, ott vannak a mérkőzéseinken is, így mindig számíthatunk az ő buzdításukra is. A csapat életében nagyon fontos az a stabilitás amit a Veoliától kapunk, hiszen a 2008-2009-es szezon óta mindig számíthattunk rájuk, mellettünk voltak a tavaszi nehéz pillanatokban is, és hiszem, hogy ez így lesz nemcsak a közeli, hanem a távolabbi jövőben is” – mondta Bán Gábor, a PVSK Marketing Kft. ügyvezetője.

Magyar kupa győzelem, bajnoki második és harmadik hely tartozik az eddigi közös sikerek sorába, és a PVSK –Veolia hazai mérkőzései az átlagos nézőszám alapján az ország húsz legnézettebb sporteseménye közé tartozik.

„A Veolia, illetve a cégcsoport tagjaként korábban a Pannonpower már több mint egy évtizede támogatja, és ezáltal figyelemmel kíséri a PVSK csapatának előrehaladását a hazai sportéletben. Az erőmű mindig a megbízhatóságot, stabilitást jelentette, így végezzük mindennapi életünkben a munkánkat. Az utóbbi szezonok felfelé ívelő teljesítménye fényében, a csapat névadó szponzoraként a Veolia semmiképp sem szerette volna cserben hagyni a Pantherst a koronavírus miatt kialakult nehéz helyzetben sem, hiszen cégcsoportunk számára kiemelt jelentőséggel bír a nagy múltú, helyi sportegyesületek sikeressége. A Veolia bízik abban, hogy támogatásával a jelenlegi nehézségek és változások ellenére is segíteni tudja a PVSK szereplését a bajnokságban” –mondta Rudolf Péter a Pannon Hőerőmű Zrt. vezérigazgatója.

A Veolia nemcsak a Panthers, hanem az anyaegyesület kiemelt partnere is, így a PVSK 1500 sportolója is mindig számíthat a cégcsoportra, és persze nem csak akkor, ha a Verseny utcában felkapcsoljuk a lámpákat.

„Most már több mint száz éves sportegyesületként a PVSK számára meghatározó a klubhűség fogalma. Szerencsére nemcsak hűséges sportolóink, edzőink és szurkolóink vannak, hanem olyan hűséges támogatóink is, mint a Veolia. Igyekszünk meghálálni a támogatást, és sikereket elérni, de azt is fontosnak tartom, hogy azzal, hogy a felnőtt csapatunk szereplését segíti névadó szponzorként a Veolia, a jövőt is közösen építjük, mert az élvonalbeli jó szereplés hatalmas motivációt jelent az utánpótláskorú sportolóink számára is” – fogalmazott Czerpán István, a Pécsi Vasutas Sportkör elnöke.

A háttér tehát adott, a csapat gerince adott, még néhány szerződésre kerül pont a következő hetekben, hogy augusztus közepétől minden erőnkkel arra összpontosíthassunk, hogy fiatal, de lelkes és elszánt csapatunk alapos felkészülés után októberben sikeres bajnoki évadot kezdjen.