Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A PVSK tájfutói is indultak az évnyitó monstre váltóversenyen

Hétvégén az Alföldön versenyeztek tájékozódási futóink, ahol a 24 órás versenyen az élmezőnyben végeztek.   

A koronavírus miatti versenyszezon felfüggesztés után az első és egyben különleges tájfutó versenyre Fülöpegyháza és Ágasegyháza térségében került sor. A rendezők által felkínált száz – egyéni és váltó - hely a rajtlistában napok alatt elkelt, így minden idők legnépesebb magyar 24 órás versenyére kerülhetett sor közel 500 résztvevővel. A maximum hatfős csapatok váltórendszerben futottak, amikor mindenki teljesített egy szakaszt, újraindult a csapat. Mindezt 12 vagy 24 óráig egyfolytában futva. A 12 órásban ötvennégy, a 24 órásban közel 30 csapat indult. A PVSK részéről a Viniczai család egy régi baráttal, és Bótor Barbarával kiegészítve, (Mecseklakók néven) a 4. helyen végzett, a Vonyó Péter vezette szenior (PVSK Masters) csapatunk 5. lett. Az egyik 24 órás csapatban indult egyedüli PVSK-s versenyzőként Baumholczer Máté, ők első lettek.

Százan vágtak egyszerre neki a pályának, szerencsére az ilyenkor szokásos kánikula helyett, kissé kellemesebb, borús időben. A versenyen a taktika is szerepet játszott abban ki mennyire teljesíti sikeresen a feladatot, mert a csapatok szabad sorrendben teljesíthették a különböző hosszúságú és nehézségű részeket, és senki sem tudhatta a rajnál, hogy a megszabott időkeretbe hány pálya teljesítése fér bele, és melyik csapattagra hányszor kerül sor.

A 12 órás verseny este 10 órakor, már sötétben ért véget, az egyéni indulók között Kisháziné Zombory Erika, Juhász Gábor, Szokol Dávid lett az első három; a váltóknál a Tabáni Spartacus futóiból álló Elnökség fantázianevű csapat körelőnnyel nyert a vegyes klubokból verbuvált RÉDOSZ1 és az Oldtimerek előtt. A 24 órás versenyen egyéniben Kovács Róbert győzött 17 teljesített pályával a 15 körös szlovén Boris Eržen, és a 14 pályát lefutó Kisházi Gábor előtt, a váltót  a Baumholczer Mátéval erősített, zömében válogatottakból álló BigBr-O-thers csapata nyerte. 

Részletes eredmények itt: http://admin.mtfsz.hu/fajl/get/fajl_id/23301/tipus/render?fbclid=IwAR2lpC2ud6CmL7DdOfcMLSezqfJIg1ECuimncmDepUETq_9q97A2JZH7mB0

Nyilas László (fotó: Máthé István)