Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Focisták egy példaképpel beszélhettek

Igaz, nem személyesen, hanem az interneten keresztül. Schneider Gábor a PVSK utánpótlás labdarúgó edzője, megszervezett egy beszélgetést a kiváló kapussal, a 108-szoros válogatott, Király Gáborral.

Schneider a pályafutása során szerzett tapasztalatát már régóta edzőként is kamatoztatja. Nemcsak a labdarúgó tudás fejlesztését, de a kis labdarúgók szellemi fejlesztését is fontosnak tartja, azt, hogy a fiatalok megismerhessék a nagy elődök pályafutását. Internetes kapcsolatot létesítve az elmúlt héten a PVSK napközis táborában résztvevő labdarúgók beszélgethettek Király Gáborral, a volt válogatott kapussal.

Amikor a beszélgetés szervezőjét, Schneider Gábor edzőt felhívtam, még kérdést sem kellett feltennem, máris ömlött belőle a szó. - Nagyon régi a kapcsolatom Király Gabival, hiszen 1994/95-ben együtt játszottunk a Szombathelyi Haladásban, és külföldi pályafutását is nyomon követtem. Ő az, aki nemcsak sportolóként, de emberként is példaképe lehet a fiatal játékosoknak. Amikor megkerestem, nagyon készséges volt. Sok kérdést kapott, mindegyikre válaszolt. Úgy gondolom, maradandó élményt jelentett a napközis tábor labdarúgóinak – fejezte be Schneider Gábor.

A héten még tart a napközis tábor, jövő héttől pihenő következik. Az új szezonra történő felkészülés az utánpótlás csapatoknál július 22-én kezdődik. A Megye I-es csapat egy héttel korábban, július 16-án,  kezdi a felkészülést a következő szezonra.

Nyilas László