Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Váltások az ökölvívásban fent és lent

A kezdődő vírus járvány miatt félbeszakadt londoni ökölvívó olimpiai kvalifikáció nemcsak a küzdő feleket érintette hátrányosan, de tovább gyűrűzve magát az ökölvívó sportágat is alapjaiban rázta meg.

Az elsősorban pénzügyi válságot előidéző nemzetközi hullám, a Magyar Ökölvívó-szövetségen kívül, a vidéki klubokban is bizonytalanságot szült. Ebben a helyzetben nagyon nehéz bármilyen döntést hozni, de a PVSK Ökölvívó szakosztályában a munka jelenti az állandót, a bizonytalan tényezők mellett. Alvics Gyulát ökölvívóink szakmai vezetőjét arról is kérdeztem, hogy mi érzékelnek a jelenlegi helyzetből. – Azzal kezdeném, hogy dolgozunk, minden korosztályunkban lényegében naponta van edzésünk. A helyzet természetesen nem könnyű, hiszen a Szövetségben teljes tisztújítás lesz az edzői stábokban,, és az anyagi helyzetet is figyelembe kell venni. A Szövetségi edző, a kazah Bolat Nijazimbetov nem folytatja a munkát, helyére pályázat útján új ember kerül majd. A pénzügyi karcsúsítás további kihatása, hogy kevesebb pénz lesz a következőkben a hazai ökölvívásban. Tisztességes, hogy a Szövetség saját magán kezdi a karcsúsítást, csökkentve például az apparátus létszámát. A szövetségi kapitányi posztra pályázni lehet, csakúgy, mint az Akadémiák támogatására is. A tervek szerint az országban hat régiót hoznának létre, amelyek szintén pályázat útján kerülnének kijelölésre. Lenne egy hetedik régió is, amelyet a határon túl magyar területek valamelyikéből alakítanának ki. Egyeztetések, és a részletek megismerése után, jó esély lehet arra, hogy a PVSK pályázzon a régió központ pozícióra.

A félbeszakadt londoni olimpiai kvalifikációt, jövő tavasszal kívánják folytatni. A mi öklözőnk, a 81 - kg Lukácsy Bence, még versenyben van, és minden esélye megvan arra, hogy Párizson keresztül eljusson az olimpiára. Addig is dolgozunk gőzerővel, hogy céljainkat meg tudjuk valósítani - fejezte be Alvics Gyula.

Nyilas László