Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Koncentráció mindenhol

Érettségi, nyelvvizsga, felvételi – sűrű időszakot él meg Győri Márk. Jó tanuló, jó sportoló sorozatunkban ezúttal felnőtt labdarúgócsapatunk kapusát mutatjuk be.

Álmosan vette fel a telefont Győri Márk – felnőtt labdarúgócsapatunk 18 éves kapusa éppen az érettségi fáradalmait piheni ki. A pécsi Apáczai Gimnáziumban maturált idén tavasszal, érettségijének átlageredménye 4,2 volt, amivel várhatóan felveszik a pécsi egyetemre. Jogászként, vagy ügyvédként szeretne majd dolgozni, de a labdarúgást sem hagyná abba, a jövőjét a PVSK-nál képzeli el.

- Éppen túl vagyok az érettségin, ami azt gondolom, jól sikerült. Történelemből és angolból tettem emelt szintű vizsgát, előbbire jó, utóbbira jeles értékelést kaptam, így sikerült a felsőfokú angol nyelvvizsgát is megszereznem. Ezzel az eredménnyel sikerült elérnem azt a felvételi pontszámot, amit előre elterveztem, most reménykedek abban, hogy a július végi ponthatár-meghúzásnál ezzel bekerülhetek a pécsi egyetem jogász képzésén az államilag finanszírozott programba, erre a korábbi évek alapján van is esélyem. Az elmúlt év elég sűrű volt, hiszen nemcsak iskolába és edzésekre, illetve meccsre jártam, de különórákra is, nagyon oda kellett figyelni a szervezésre. Szerencsére már gyerekkorom óta rendszeresen van heti négy-öt edzésem, ezért az évek során kialakult a rutinom, hogy hogyan lehet jól beosztani az időmet. Ez a legfontosabb, én még azt is megtervezem, hogy mikor, mit fogok enni. Azt gondolom, megéri az odafigyelés, hiszen a sport jelenti nekem a kikapcsolódást. Amikor focizom, akkor szabad levegőn vagyok, testmozgást végzek, ami levezeti a napközben felhalmozódott stresszt. Ráadásul arra a pár órára csak a játékra kell koncentrálni. Persze, kapusként a pályán is nagyon oda kell figyelni, de ez a koncentráció más jellegű, mint az iskolában, ezért valóban kikapcsol. Sajátos helyzetben vagyunk, hiszen kapusként speciális munkát kell végeznünk, és több edzésünk is van, mint a mezőnyjátékosoknak, de nem bánom, mert ezt szeretem csinálni. A továbbtanulásban az is szempont volt, hogy folytathassam a focit, azért jelentkeztem a pécsi egyetemre, mert úgy érzem, a PVSK-nál van jövőm, itt szeretném folytatni a játékot. Vannak célok a csapat előtt, amiért érdemes küzdeni, ha ezeket el tudjuk érni, az nekem is előrelépés lesz, ezért mindenképpen az egyesületnél szeretném folytatni. A későbbiekben talán edzőként is szeretnék majd dolgozni, és az sem elképzelhetetlen, hogy ha lehetőséget kapok rá, akár már a következő hónapokban is kipróbálhatom magam ebben a szerepben – foglalta össze Győri Márk.