Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Sport a fókuszban

A kosárlabdázás miatt igazolt Dombóvárról Pécsre, jelenleg sportosztályba jár, és ha végez, testnevelés szakra szeretne járni. Jó tanuló, jó sportoló sorozatunkban Horváth Boglárkával, leány junior kosárlabdacsapatunk bedobójával beszélgettünk.

Horváth Boglárka a PTE Babits Mihály Gimnázium tízedikes tanulója. Sportosztályba jár, az év végi bizonyítványába csak jó és jeles érdemjegyek kerültek, tanulmányi átlaga 4,5 lett. Az egyik edzése előtt beszélgettünk az elhivatott sportolóval.

- Központi szerepet tölt be az életemben a sport: Dombóvárról a kosárlabda miatt igazoltam a PVSK-hoz, és ez azzal is járt, hogy a középiskolát már Pécsen kezdtem el, naná, hogy sportosztályban, a Babits gimnáziumban. A családom még mindig Dombváron él, én kollégiumban lakom, és csak hétvégéken járok haza. Akkor amit lehet, előre megtanulok a hétre, hogy hétközben már ne kelljen annyit a könyveket bújnom. Mondjuk, amikor hétvégén is van meccsünk, akkor egy napba kell besűríteni mindent, de általában sikerülni szokott. Sok mindent a kosárlabdázásnak rendeltem alá, de azért úgy gondolom, fontos, hogy legyen olyan végzettségem, ami kiszámítható. Persze, ebben is a sport körül gondolkodom, a célom az, hogy testnevelő tanár legyek, szeretnék a pécsi egyetemen ebben az irányban tanulni majd. Ha szakpárt is kellene választanom, az már nem azért nem lenne ennyire egyértelmű, de a földrajzot is nagyon kedvelem, úgyhogy azért nem esnék kétségbe – avatott be elképzeléseibe Horváth Boglárka.