Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Boldog születésnapot Csőri!

Ma ünnepli 60. születésnapját Kövecses József a PVSK-Veolia technikai vezetője, akit kosárlabda berkekben mindenki csak Csőriként ismer.

A becenév még a szekszárdi focista évekből ered, Kövecses József néha a stoplis orrával, azaz csőrrel rúgta a labdát, emiatt kapta a Csőri becenevet. Aztán rájött, hogy a labda jobb helyen van a kézben és a gyűrűben, így még Szekszárdon sportágat váltott, áttért a kosárlabdára. 1979-től a PVSK-ban játszott, majd 1991-től a csapat technikai vezetője.

A technikai asztalnál rengeteg tapasztalatot gyűjtött az évtizedek során, de ezen kívül is számtalan feladatot végez a csapat háza táján. Ha egy légiós szállásán akad probléma Csőri intézi, de legvérmesebb szurkolóink is odafigyelnek arra amit mond.

2020 még Csőri számára is tartogatott kellemetlen meglepetést, a koronavírus járvány miatt hosszú heteket kellett távol töltenie szeretett sportágától. „Nekem már az utolsó, Kaposvár elleni zártkapus meccs is borzalmas élmény volt. Kicsivel a meccs előtt derült ki, hogy nem jöhetnek be szurkolók, így pedig bizony nagyon nem volt komfortos a helyzet. Aztán a bajnokságnak is vége lett. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy az egész kosárlabdás pályafutásom során összesen sem voltam ilyen sok napot távol a sportpályáktól, mint most ebben az időszakban” – taglalta a kényszerszünet nehézségeit.

Kövecses József 2016-ban kapta meg a PVSK Aranygyűrűjét.

A PVSK elnöksége, és sportolói nevében boldog születésnapot kívánunk!