Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Megkezdődött a labdarúgó tábor is

Június 22-én hétfőn elindultak a nyári szakmai elfoglaltságot, szórakozást, és a szülőknek a szabadidő kihasználásában segítséget is nyújtó, napközis táborok.

A kosárlabdáról már olvashattak korábbi cikkünkben.  A labdarúgóknál járva a különböző korcsoportoknál nagy létszámmal találkoztunk, Kósa Sándor az U14-es korosztály edzője, egyben a PVSK labdarúgó szakosztályának újonnan kinevezett szakmai vezetője, az első nap végén a következőkről beszélt:- Nagyon szépen alakulnak a létszámok. Az én csapatomban, az U14-es korcsoportban, mindenki hiánytalanul részt vesz a táborban, lényegében olyan, mintha egy nyári edzőtáborban lennénk. Ez fontos is, hiszen itt lehet különböző mozgás-és taktikai elemeket gyakorolni. Sok játék is szerepel a programban, és nemcsak foci. De más elfoglaltságot is beiktatunk, például elmegyünk az Állatkertbe is. Nemcsak komoly sportmunkát, de maradandó élményt is szeretnénk nyújtani a három hét alatt.

A PVSK labdarúgó szakosztályának szakmai munkáját a jövőben egy háromtagú edzői csapat irányítja, melynek vezetője Kósa Sándor lett. Sokszor és sok megközelítésben foglalkozunk majd a témával és jövőben több beszélgetés is készül, most a frissen kinevezett vezető Kósa Sándor gondolatait adjuk közre. - Nagyon friss még a kinevezésem, de természetesen a sok évtizedes játékos és edzői múlt ad némi támpontot arra, miként kell egy korszerűen működő, javarészt az utánpótlás nevelést céljául meghatározó, modern labdarúgó szakosztályt működtetni. A felnőtt csapat mellett a teljes utánpótlás szakmai munkájának irányítása is hozzám tartozik majd a jövőben.

Két kiváló segítőm, a PVSK labdarúgó szakosztályának működési modelljét kidolgozó Sántics Béla, aki egyben az egyesület szakmai elnökhelyettese is, valamint az évtizedes szakmai múlttal rendelkező, a PVSK nagy családjának prominens tagja, a csapatunkkal az NB I-et is megjárt Rónai István, abszolút garanciái az eredményes munkának. Természetesen lesznek szerkezeti változások, néhány edző új feladatot kaphat, lesznek vadonatúj feladatrendszerek is. Az én filozófiám az, hogy az utánpótlásnak a legfontosabb feladata, a tehetségek kiválasztása mellett az, hogy az első csapatnak neveljen játékost, és az abszolút ügyes gyerekek maradjanak meg a sportágnál, a kevésbé ügyesek meg a sportegyesületünknél maradva szeressék meg a sportot - fejezte be az új szakmai vezető.

Nyilas László