Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Az akarat a legfontosabb

Az elszántság tesz különbséget – vallja Farkas Artúr. Jó tanuló - jó sportoló sorozatunkban U17-es labdarúgó csapatunk védekező középpályásával beszélgettünk.

Farkas Artúrt telefonon értem csak el – ritka, hogy nincs ott az edzésen a PVSK-pályán, de a családdal egy rövid pihenőre a Balatonra utaztak a tanév végeztével. Van is mit kipihenni, hiszen a tízedikes diák a Leöwey Klára Gimnázium matek-fizika tagozatán ért el 4,6-es átlagot, ami kifejezetten jó tanulmányi eredmény. A PVSK U17-es csapatának védekező középpályása a jövőben is folytatná a labdarúgást.

- A tavaszi két forduló nem úgy sikerült, ahogy azt terveztük, lecsúsztunk a dobogóról, de a csapat tudása alapján az első három hely valamelyike lett volna a realitás, úgy érzem, ha be tudjuk fejezni a bajnokságot, akkor visszakerültünk volna az élmezőnybe. Azt gondolom, hogy ezen a szinten a legfontosabb az akarat, számít, persze, hogy ki milyen ügyes a labdával, de a mi bajnokságunkban az elszántság és a szorgalom ennél is többet nyom a latban. Örülök annak, hogy a korosztályban fiatalnak számító játékosként is rendszeresen kezdő lehetek, igyekszem minden meccsen hajtani. A focit szeretném folytatni a jövőben is, igaz nem profiként, hanem a szabadidőmben. A tervem az, hogy mérnökként tanuljak tovább, de az egyetem, és később a munkahely mellett is szeretnék aktívan focizni. A tanulás, szerencsére, nem viszi el sok időmet, bízom benne, hogy ez így marad a továbbiakban is, mert nem szeretnék lemondani a mozgásról – foglalta össze gondolatait Farkas Artúr.

- Én sem szeretném, ha kevesebbet mozogna a fiam, hiszen a sport mindig fontos volt nekünk, mondhatni ebbe szocializálódtak a gyerekek. Persze, nem könnyű a tanulást és a sportot összeegyeztetni, elég, ha arra gondolok, hogy egy-egy hosszabb iskolai nap után milyen logisztikai bravúr eljutni az edzésre is, de jó szervezéssel, egymást segítve megéri a fáradtságot. Látom, hogy a fiam mennyit fejlődött az elmúlt években, és örülök annak, hogy tomboló hormonokkal teli kamaszként le tudja vezetni a felesleges energiáit. Biztos vagyok abban, hogy a sport révén olyan értékeket tanul a gyerek, amiket nemcsak a sportpályán, hanem a mindennapi életben is kamatoztatni tud – mondta el Németh Krisztina, Artúr édesanyja.

Korábbi képünkön fekete mezben Farkas Artúr.