Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Csúsztatja a versenyeket a Tájékozódási Futó Szövetség

Az idei versenyek egy része már elmaradt, vannak olyanok, amelyeket már nem rendeznek meg, és olyanok is, melyeket bízva a helyzet pozitív alakulásában, elcsúsztatva meg szeretnének rendezni.

Vonyó Pétert, a PVSK tájfutóinak szakmai vezetőjét arról kérdeztem, a jelenlegi bizonytalan helyzetben vannak-e egyáltalán biztos pontjai az idei tájfutó rendezvényeknek. - Ahogy mondani szokták, csak a bizonytalanság az, ami biztosnak tűnik - kezdte mondandóját a szakvezető.  - Két nagy verseny, a Hungária Kupa és a Mecsek Kupa, ez utóbbit mi rendeztük volna tavasszal, már biztosan elmarad. A többinek, elsősorban az országos rendezvényeknek, már vannak időpontjai, de ezekkel is lehetnek gondok. Augusztus végén indul újra a versenyszezon. Ami eredetileg is később volt, mondjuk szeptemberben, az maradt a helyén, és ehhez igazították az elmaradtakat. Túl azon, hogy nem lehet tudni előre, mi lesz majd mondjuk októberben, más probléma is akadt, mert a legújabb információ szerint egyes kollégiumok nem fogadhatnak külsős vendégeket, így a szállásunk is veszélybe került, mert mi nagyon sokszor különböző praktikus okok miatt, ilyen helyeken állomásozunk. Nem beszélve arról, hogy mi is ilyen intézményekben gondolkodunk, ha versenyt rendezünk. Mi október közepén rendezünk egy országos versenyt, a nappali egyéni bajnokságot. Mindenesetre dolgozunk, május végén újrakezdődött a munka, közös és egyéni edzéseket is tartunk, mind a felnőtt, mind pedig az utánpótlás korosztályoknak is. Mi itt a Mecsekben helyi regionális versenyeket bonyolítunk majd, az elsőt július 25-én.

Abaligeten tábort is tervezünk július 21-24-ig, az lehet, hogy nem bentlakásost, de mindenképpen szükség van egy csapatformáló összetartásra.

Természetesen minden közösségi összejövetelünk a biztonsági intézkedések betartása mellett történik - fejezte be Vonyó Péter.

Nyilas László

első kép: foto: Máthé István