Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A mélyvízbe már beugrottak, de a teli medencére még várni kell

Évadnyitó összejövetelt tartott a PVSK Mecsek Füszért vízilabda csapata, amelyen az idei felkészülésről és a nehéz helyzetről is szót ejtettek, valamint beszéltek arról is, hogy a járvány utáni bonyolult és bizonytalan helyzethez, hogyan tud alkalmazkodni a csapat.

Az összejövetelen megjelent valamennyi játékos (Zlatko Rakonjac diplomájának érvényesítése miatt hiányzott). De Blasio Domenico, a PVSK - Mecsek Füszért vízilabda csapatának szakosztályvezetője miután üdvözölte a jelenlévőket, elmondta, új fejezet kezdődik a sportágban, így a pécsi vízilabda együttes életében is. Lukács Gergely az eddigi vezetőedző családi okok miatt megvált az együttestől, utóda Török Viktor lett, (aki eddig a régi vezetőedző segítője volt), ő veszi át a csapat irányítását. Sajnálattal állapította meg, noha az együttes jól teljesített az elmúlt bajnoki szezonban, a félbeszakadt bajnokság miatt nem hirdettek eredményt, így meglehetősen csonka lett az elmúlt évad. Az idei év elsődleges feladata, hogy reális célokat tűzzenek ki a szereplést illetően. Tárgyalások még folynak, elsősorban fiatal játékosokkal, és az egyeztetések kedvező aalakulása esetén, még bővülhet a keret. Nagyon komoly munka vár vezetőkre, játékosokra egyaránt, és mindenkit arra kért, hogy mindenben segítse az új, az OB I-ben szakmai vezetőként eddig még nem dolgozó, a „mélyvizbe” most beugró, Török Viktor munkáját, akinek segítői Krizsán András és Szilágyi Kristóf lesznek.- fejezte be mondandóját a szakosztályvezető.

A szezonnal kapcsolatos hír, hogy még nincs semmilyen végleges döntés, de a Vízilabda Szövetség a Magyar Kupa  mérkőzéseket már a nyáron el akarja indítani.

De Blasio Antonio a Vízilabda Szakosztály elnöke, miután üdvözölte a játékosokat, arról beszélt, hogy nagyon nehéz helyzetben van ugyan a sport, és ezen belül a sportág is, sok helyütt visszavettek a támogatásokból, itt ésszerű döntések mentén a vezetés minden támogatást megad a csapatnak. Nagy a bizonytalanság, de mindenkinek egyéni felelőssége is, hogy a legjobbat adja ki magából, és visszahozza a korábbi formáját. Vázolta, hogy a fedett medence bizonytalan ideig nem használható a Hullámfürdőben, ezért a vizes edzések sorsa, és a „kapura történő játék” időpontja, még kérdéses. A szabadtéri medencét rövidesen lehet majd használni. 

Ezután Török Viktor kért szót, aki elmondta, hogy nagy megtiszteltetés, és ugyanakkor nagy kihívás is számára ez a feladat, de ismeri a játékosokat, és mivel a csapat gerince megmaradt, és az utánpótlás korosztályokból is jönnek még játékosok, bízik magában, csapatában, és a majdani elvégzett munkában. Nem tudja, hogy a változások után a többi bajnoki résztvevő milyen játékerőt képvisel majd, de nekünk, csak saját magunkkal kell foglakoznunk, és el kell végezni minden olyan munkát, amit a jelen körülmények között meg lehet csinálni. – fejezte be mondandóját az új tréner.

megbeszélés végén kispályás foci következett. Az egymás közötti meccset nézve, az a sosem eldöntött kérdés jutott eszembe, hogy vajon a focisták jobban vízilabdáznak-e, mint ahogy a vízilabdások fociznak, nos, ez a nagyon fontos dilemma továbbra is nyitott maradt.

Nyilas László