Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A maximális teljesítményhez kell a motiváció

Ebben a sorozatban már írtunk a PVSK atlétáiról, akik a futások miatt látszólag könnyebb helyzetben voltak, és talán vannak is a többi sportággal szemben. Ezúttal egy fiatal és korát meghazudtolóan tudatos versenyzővel beszélgettem.

- Nekem kell a plusz motiváció, ahhoz hogy kihozzam magamból a maximumot, Balázs bácsi (Freier Balázs az atléták vezetőedzője a szerk. Ny. L.) buzdítása szükséges, mert akkor érzek több erőt magamban - ezt Fritz László (14) a PVSK fiatal atlétája mondta, amikor arról kérdeztem, miként változott az elmúlt két hétben a teljesítménye. - Ahol lakom, Pécsett, a Hársfa utcában, van egy kutyafuttató, ott dolgoztunk két testvéremmel együtt. Napi 7000 m körüli távot futottunk, valamint természetesen elvégeztük azokat a feladatokat, amelyeket Balázs bácsi adott nekünk.

Már nagyon várom a versenyszezont, a 800 és 1500 m a kedvenc számom, de attól felfele is jöhet, nem jövök zavarba. Legjobb eredményem a liga bajnoki ezüstérem. Mint említettem, nekem fontos, hogy segítsenek, bíztassanak versenyen és edzéseken is.

Nagyon sok segítséget kapunk édesapánktól, aki hármunkért mindent megtesz és mindenben segít nekünk. Remélem rövidesen kezdődnek az igazi megmérettetések- mondta el tanulságos történetét Laci.

A tudatosság megvan, a tehetség adott, Lacinak már csak az éles versenyek kellenek, no meg a szerencse is, hogy igazán nagy eredményt érjen el.

Nyilas László