Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Kedden indul a veterán bajnokság

Két hónap csúszással, Pünkösd utáni kedden indul a PVSK veterán bajnoksága. Idén két korcsoportban összesen 16 együttes vesz részt a küzdelemsorozatban.

A koronavírus-járvány miatt március közepén bevezetett korlátozások a veterán kispályás labdarúgó bajnokság szempontjából éppen a legrosszabbkor, a bajnokság indulása előtti napon léptek életbe. Emiatt a versenysorozat sem kezdődhetett meg, de a szervezők ígéretet tettek arra, hogy amint lehet, megkezdődik a pontvadászat, amit idén immár két korosztályban: a 40, illetve az 50 éven felülieknek szerveznek meg.

- Örömmel jelenthetem, hogy júniustól újra pályára léphetnek a csapatok, június 2-án és 3-án 17:30-tól ismét pattog majd a labda a kis műfüves pályánkon. Senki nem örült a kihagyásnak, sokan már hetek óta rágják a fülemet, hogy kezdjünk, de a legfontosabb szempont a biztonság, mindenképpen úgy akartuk útjára indítani a bajnokságot, hogy a résztvevők egészségét ne veszélyeztesse semmi. Ennek most jött el az ideje. A kényszerszünet egyébként még jól is jött, hiszen a mostani állás szerint mindkét korosztályban egy-egy újabb csapat csatlakozott a mezőnyhöz, így a két pontvadászatban nyolc-nyolc csapat részvétele várható. Biztosat viszont csak az első játéknap után tudok majd mondani, akkorra alakul ki a végleges mezőny, így sorsolás is csak ezután készülhet majd – mondta el Balatincz László, a PVSK veterán műfüves kispályás labdarúgó bajnokságának főszervezője.

A tavalyi bajnokságot a Varga FC együttese nyerte meg, második helyen a Hámori VSK, a harmadik helyen pedig a Tomor Autó Bt. csapata végzett. Ők idén is rajthoz állnak, így újra kiélezett küzdelemre van kilátás a veteránok között.