Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Játékkal gyorsabban telik az idő

Néhány hete már, hogy a biztonsági előírások szigorú betartása mellett, felnőtt labdarúgóink is elkezdték a pályán az edzéseket, kiscsoportos foglalkozások zajlanak, és mindenki nagy örömére az egymás elleni játék is bekerült a programba.

A csapat becsületesen dolgozik, és elvégzi az előírt munkát. Én arra kerestem a választ, hogy a két véglet, a fiatal és idősebb játékos fizikális és mentális állapota miként alakult a visszatérés utáni hetekben.

Vida István 46 éves (harmadik kép), maga sem titkolja korát. Úgynevezett „régi motoros”, aki él-hal a fociért, és mindent megesz azért, hogy megfelelő állapotban legyen minden focival összefüggő eseményen. Sok csapatban játszott, sokféle közösségben örült együtt a többiekkel, amikor siker volt, és szomorkodott néha, a remélhetőleg ritkább kudarcok alkalmával. - Én sok fizikai munkát végeztem a kényszerpihenő alatt, nyilván ez is segített abban, hogy megmaradjon az erőnlétem, de ez az igazi - mutatott körbe a pályán. - Elcsépelt mondat, de a játékot semmi nem pótolhatja. Ebben is van kétféle, az egymás közötti az edzéseken, ez már megvan, de az igazi az éles meccs, amikor dolgozik az adrenalin, és a küzdelem valódi összecsapások közben realizálódik. Nagyon vártam már az újrakezdés pillanatát, különösen a játékot, és akkor érzem jól magam, ha minden edzés után, az elvégzett munkamennyiség hatására, estére fáradtságot érzek. - mondta a népszerű „Pilu”.  

Anton Tamás (második kép) fiatal, tehetséges játékos, aki 16 éves korára már az első csapatban is bemutatkozott. Ebben a korban gyakorlatilag el sem szabad fáradni, bármennyi is a munka. - Nekem könnyebb volt a helyzetem, hiszen Pellérden lakom, udvar is van a házunkban, tehát bőven volt hely a labdás gyakorlatokra, és még a rövid futásokra is. Én 2003-ban születtem, és már 2009-ben elkezdtem a focit, miután több sportágat, köztük a tornát és az úszást is kipróbáltam, de igazából a labdarúgás tetszett a legjobban. A Sanyi bácsitól kapott gyakorlatokat maximálisan elvégeztem. Én már nagyon vártam az edzéseket, mert sokkal jobb közösen csinálni a feladatokat, mint otthon egyedül dolgozni. Jobb vagy bal szélsőt játszom, és minél előbb éles meccseken szeretnék sok gólt lőni.- fejezte be Tamás.

Két nyilatkozat, két különböző korú (a két játékos között kb.30 év a korkülönbség!) játékos, de összetartja őket a labdarúgás szeretete, és más-más módszerekkel, de ugyanazért a célért együtt küzdenek majd, mégpedig a győzelemért.

Nyilas László