Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A fatuskó nincs, de kitartás és lelkesedés van

Ökölvívóink közül ketten Alvics Gyula vezetőedző irányításával szorgalmasan edzenek, és arról is ábrándozhatnak, hogy rövidesen nagy megmérettetéseken vehetnek részt.

A délelőtti szabadtéri foglalkozás előtt Alvics Gyulával, a PVSK ökölvívóinak szakmai vezetőjével, a magyar válogatottal a budapesti Normafánál Papp Laci bácsi (második képen balról, jobbról Alvics Gyula)) felügyelete alatt végzett fatuskó szétdarabolásról, (figyelem nem fakitermelés!), és az ott végrehajtott dinamikus ütések jótékony hatásáról beszélgettünk, két ökölvívónk (Robi és Feri, első kép) kellő érdeklődéssel, és kellő távolságból hallgatta a beszámolót.

Bármennyire is érdekesen hangzik az olimpiai részvételre két bokszolónk is esélyes, és ily módon az egyik legsikeresebb szakosztályunkról beszélünk - Ma nagyon sokféle eszközzel lehet minden képességet fejleszteni, digitális eszközökkel, nem beszélve az orvosi háttérről, de vannak régi hatásos módszerek, amelyek, akkor ugyanúgy elérték a céljukat, éppen ezért nekünk, sosem volt erőnléti problémánk - mondja a szakmai vezető, Alvics Gyula. -  Én mindenesetre nagyon elfáradok az edzések végére - veszi át a szó, Samu Ferenc Péter - nagyon sok erőfejlesztésztő gyakorlatot végzünk, ami természetesen szükséges a későbbi eredményes szerepléshez. Sokat futottunk ebben a két hétben,én is megcsinálom, mert tudom, hogy kell, de megmondom őszintén ez a mozgásforma nem igazán a kedvencem. Nagyon hiányzik már a kontakt, a küzdés igazi ellenfelekkel. - fejezte be Feri. - Az igazi bunyó nekem is nagyon hiányzik - veszi át a szót Cservenka Róbert, aki sérülése után már teljesen egészséges.- Sajnos, egy kicsit „leültem” a sérülésemkor, de ma már fejben is összeraktam magam, és teljes odaadással veszek részt a munkában, maximálisan elvégezve a Gyula bácsi által kiszabott feladatokat. Ez a két hét visszaállított a helyes útra, és készülök a legközelebbi nagy versenyre, az Elit felnőtt U22 - es Eb-re, amely valamikor Olaszországban lesz. Mivel semmilyen időpontot, vagy verseny helyszínt nem tudunk, azért kell sokat dolgoznunk, hogy ne érjen váratlanul a versenyidőszak kezdete – mondta el Róbert.

Cservenka Róbertnek elméletben még az olimpiai részvétel is összejöhet, hiszen van esélye a Világ kvalifikációs indulásra, csakúgy, mint ahogy Lukácsy Bencének is, aki a párizsi selejtezőn vívhatja ki az olimpiai részvételi jogot.

Nyilas László