Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Megküzdenek a nehéz helyzettel

A küzdősportok, köztük a judo is, igen nehéz helyzetben voltak/vannak a korlátozások miatt, hiszen a küzdelem során elkerülhetetlen a testi kontaktus, a sportág lényegét jelentő egymás elleni harc.

A jól kidolgozott technikai és taktikai felkészültséget, csak „élesben” lehet gyakorolni, ahol már nem babra megy a játék. Vajon a karantén idején mi kopott el jobban az erőnlét, a technika, vagy a küzdőszellem, vagy esetleg valami erősödött, fejlődött ezek közül a szünet alatt, éppen a más jellegű mozgások miatt. A legjobban kidolgozott elméleti formációk, csak a gyakorlatban manifesztálódnak. A cselgáncsozóink edzésén ezekre a kérdésekre választ vártunk , Kersics Antal vezetőedzőtől. – Szabadtéren dolgozunk a szabályok betartásával, két csoportban. Az egyik része a társaságnak Kersics Dávid felügyelete mellett a Mecseken fut, a többiekkel én foglakozom, és van egy segítőm is, Kenyeres Anna személyében, akinek szülei révén régi kötődése van a PVSK-hoz.

A szabadtéri edzéseken elsősorban erőfejlesztő gyakorlatokat végzünk, de természetesen próbálunk más, a judóban hasznosítható gyakorlatokat végezni. Az egyensúlyi helyzetek koordinálásával, esetleges árnyékolással próbáljuk szinten tartani a tudásszintet.

Arra a kérdésre, hogy lát-e valamilyen változást a gyerekek fizikális állapotában, a vezetőedző a következőket mondta. - Igen látok, ugyan az otthon végzett gyakorlatok hasznosak voltak, de sajnos, nagyon hiányzik a harc, a test-test elleni küzdelem. Erre még várnunk kell. Bár ahogy versenyzőimet ismerem, sokan jobb pszichés állapotban tértek vissza, mint vártam, készek a munkára, terhelhetők is, de kell egy kis idő, amíg minden visszatér a rendes kerékvágásba - fejezte be Kersics Antal.

Nyilas László