Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A labdarúgók is elkezdték az edzéseket

Közel két hónap kényszerszünet után, természetesen a szigorú biztonsági intézkedések betartásával, végre elkezdődhettek, vagy úgy is mondhatnánk folytatódtak az edzések a Verseny utcában.

Több sportág képviselői vették ismét birtokba a pályákat, köztük a férfi és női felnőtt valamint az utánpótlás korú labdarúgók is, természetesen a megengedett létszámmal, és az előírások szigorú betartása mellett. A felnőtt labdarúgók vezetőedzőjét Kósa Sándort, arról kérdeztem, milyen érzésekkel kezdte újra a munkát, és tekintettel arra, hogy a bajnokság véget ért, milyen célja lehet a mostani tréningeknek, és meddig tartanak majd a foglalkozások. "Nagyon vártam már ezt a pillanatot, gondolom a játékosok is. Dicséret illeti sportolóinkat, mert már az első napon maradéktalanul betartották a rendszabályokat, és nagyon fegyelmezetten alkalmazkodtak a megváltozott körülményekhez. Bár folyamatosan dolgoztunk, és mindenki becsületesen elvégezte menet közben is a feladatokat, de azért ez más. A edzésen résztvevők száma meghatározott, az első foglalkozáson 16-an voltunk, ezért két csoportban, két edzővel dolgoztunk, az előírt távolság betartása mellett. Heti három edzést tartunk, hétfőn, szerdán és csütörtökön, úgy gondolom egyelőre ennyi elég. Hogy a játékot miként tudjuk bekapcsolni ebbe a folyamatba, az még a jövő zenéje. Úgy tervezem, hogy június végéig edzünk majd, és attól függően, hogy milyen döntés születik az új bajnoki szezon indítása kapcsán, tartunk néhány hét szünetet, mielőtt elkezdjük az új szezonra történő felkészülés.  Az edzéseknek közösségformáló szerepe is van, hiszen régen találkoztunk, kell a csapatban végzett munka, érezni kell egymás jelenlétét. Amit semmivel nem lehet pótolni az együttlét, és ily módon ez egy újbóli szocializálódási folyamat is egyben, és ez is fontos célja a mostani tréningeknek" – fejezte be tájékoztatóját a vezetőedző.

A munka tehát elkezdődött, és folytatódik is. Életjelet adtak a sportolóink, létezünk, dolgozunk és remélünk, már ami a körülmények javulását illeti. A folytatásról és a részletekről folyamatosan tájékoztatjuk Önöket.

Nyilas László